Saytotek Aborti

Saytotek - e dytë e "në varg" barnave të përdorura për abort mjekësore. I pari i mifepristone drogës.
Saytotek si analoge të saj (Misoprostol, Myrolyut, Tsytotek, Myzonyuvel) është Misoprostol drogës dhe është në dispozicion si tableta, secili përmban 200 mg të substancës aktive.
Indikacionet Saytoteka mjaft interesante. Drogës mund të përdoret për të trajtuar ulcerat gastrike dhe me qëllim të abortit mjekësor. Udhëzimet disa prodhues farmaceutik Saytoteka për përdorimin e drogës vetëm si e pozicionuar atë antiulcer agjent. Shitësit të tjera në listën e treguesve ende tregojnë për mundësinë e tableta Saytoteka për abortin.

Veprimi farmakologjike Saytoteka
Komponenti aktiv Saytoteka - Misoprostol - prostaglandina substancë sintetike E1 analoge natyror. Në femrave rezultatet Misoprostol trupi veprim uterotonyzyruyuschee: rrit energjinë dhe aktivizon funksionin shtrëngohet të qetë të mitrës muskujve myometrium. Paralelisht, nën ndikimin e drogës zgjeruar qafën e mitrës. Kështu, nuk është dëbimi i vezën, e cila mifepristone ndikuar më parë ka humbur aftësinë për të abstenojë në mitër. Aborti Saytotek përdoren vetëm në kombinim me mifepristone.

Aplikimi përmban pilula Saytotek


Saytotek mifepristone dhe zbatohet në dy faza:

 • për të ndërprerë shtatzënitë e padëshiruara;

 • në rast të shtatzënisë humbura;

 • në rastin e abortit spontan jo të plota.


 • Pranimi i të dy barnave të kryera në një strukturë mjekësore nën mbikëqyrjen e një mjeku. Droga mjekësore abortit mifepristone dhe Saytotek është vetëm në fazat e hershme të shtatzënisë në 49 ditë (deri në 6 javë) pas ditës së parë të periudhës së fundit menstrual.
  Udhëzimet për përdorim Saytoteka jep informacionin e mëposhtëm në lidhje me tiparet e aplikimit dhe dozen:


 • Doza e rekomanduar për abortin relativisht të sigurt - 400 mg (2 tableta Saytoteka), të cilat pritja herë në gojë 24-36 orë pas mifepristone.

 • Veprimi Përgatitja fillon 30 minuta pas administrimit dhe zgjat deri në 6 orë; pothuajse menjëherë ajo fillon të përjetojnë dhimbje të rënda cramping barkut.

 • Në shumicën e pacientëve brenda 6 orë duke filluar gjakderdhje vaginale, e cila rezulton në abort të detyruar; disa dëbimi gratë e vezën ndodh brenda 1 jave.


 • Kundërindikimet dhe efektet e mundshme anësore të drogës
  Sipas udhëzimeve Saytotek kundërindikuar për abort përdorim:

 • Gratë, e cila ka rritur ndjeshmërinë ndaj prostaglandins;

 • vajzat nën 18 vjeç;

 • nënat pleqsh;

 • pacientët me pajisje intrauterine kontraceptive (unaza, spiralet, etj);

 • në rastin e shtatzënisë ektopike ose dyshimin e pranisë së saj;

 • prania e sëmundjes inflamatore të zorrëve;

 • gratë që kanë epilepsi, astmës, glaukoma, kardiovaskulare të rënda ose sëmundje endokrine;

 • pacientët me dëmtim të veshkave ose hepatike.


 • Mendim i përbashkët për sigurinë e abortit mjekësor nuk është konfirmuar gjithmonë në praktikë. Saytotek (si në parim dhe mifepristone) një "buqetë" efekte të pakëndshme dhe ndonjëherë të rrezikshme për jetën anësore. Përdorimin e drogës Saytotek për të kryer abortin mjekësor kërcënon:

 • Çrregullime pesimist (diarre, bloating, kapsllëk, të vjella, dhimbje barkut);

 • reaksione alergjike të lëkurës;

 • dhimbje koke, marramendje, hedhje në presionin e gjakut;

 • konfiskimet, ethe;

 • ndryshojë në peshës trupore;

 • menstruacioneve të parregullta, të dhimbshme, periudha të rënda menstruale;

 • shkarkimi i paplotë i vezën;

 • gjakderdhje masive;

 • në të ardhmen e afërt - shterpësi.