Aborti në fillim

Shpesh gratë përballen me problemin e shtatzënisë së padëshiruar. Për disa gra metoda parandaluese qenë të disponueshme për çfarëdo arsye, çdokush mund të bëhet një viktimë e përdhunimit, dhe për dikë metodat kontraceptive ishin të paefektshëm. Arsyet mund të jenë të ndryshme, por metodat e abortit në fazat e hershme të grave të ndryshme mund të jetë mjaft e njëjtë.

Metodat e abortit në fazat e hershmeMetodat konvencionale të abortit në datat e hershme mund të ndahen në dy lloje - kirurgjike dhe jo-kirurgjikale. Metodat kirurgjikale përfshijnë abortin, curettage kirurgjikale, aspiratat vakum dhe kështu me radhë. D. Për metodat nonsurgical përfshijnë metodat e abortit duke përdorur ilaçe.

Para se të përdorë ndonjë metodë e abortit, ju duhet patjetër të bëni të sigurtë që shtatzënia të vërtetë është. Kjo ndodh se vajza gjoja në mënyrë të pavarur të përcaktuar shtatzënisë janë shenja, dhe në fakt mund të jetë se shtatzënia nuk ishte.
Shenjat më të zakonshme të shtatzënisë hershme mund të shërbejnë si të përzier, ndryshimet në oreks, të vjella, nervozizëm dhe dobësisë së trupit.
Shenjat më të rënda të shtatzënisë mundshme konsiderohet çrregullim menstrual, rritja ose inflamacion i gjëndrrat e qumështit, shkarkimi nga colostrum biberon, rritjen e madhësisë së mitrës dhe t. E.

Por prania e këtyre shenjave nuk do të thotë që ju jeni shtatzënë. Të gjitha këto shenja janë gjetur shpesh në gratë jo shtatzëna, dhe ka shenja të sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike apo të përgjithshme.
Për të gjetur se jeni shtatzënë apo jo, është e nevojshme të hormonal dhe ultratinguj, jo vetëm ekzaminim të zakonshme nga një gjinekolog, sepse kjo nuk është gjithmonë e mundur duke pasur parasysh ndihma zbuluar shtatzëninë.
Ka raste kur gratë janë të adresohen në aspiratën vakum, në bazë të mungesës afatgjatë të menstruacioneve. Si rezultat, pas aspirata vakum mund të jetë shtatzëni ektopike, e cila mund të hiqet vetëm nga veprojnë.

Në shtatzëninë e hershme mund të zbulohet duke analizuar praninë e gjakut apo urinës hormon-njeriut chorionic Gonadotropin prodhuar nga placenta. Ky hormon specifike femra që shërben si një tregues i shtatzënisë.
Ultratinguj ndihmon zbuluar shtatzëninë në 7 ditë vonesë menstruacioneve, është metoda më efektive dhe të thjeshtë e përcaktimit shtatzëninë e hershme.
Nëse shtatzënia është zbuluar, ju mund të vazhdojë të marrin në konsideratë metodat e ndërprerje në fazat e hershme.

Aborti kirurgjikale: • Vakum aspiratë. Vakum aspiratë, aborti vakum apo aborti Mini - është aborti në shtatzëninë e hershme, e cila është prodhuar gjatë shtatzënisë për 5 javë nga gjiri përmbajtjen e mitrës duke përdorur një pompë të veçantë vakum.

 • Heqjen mjet. Heqjen mjet apo aborti mjekësor kryhet nga curettage kirurgjikale e fetusit duke përdorur një curette metalike. Një aborti tilla në shtatzënisë deri në 12 javë. Pasojë e një abort të tillë mund të jetë dëmtuar endometrium dhe arsimit shkurtime në vendin e lidhjes së vezën. Komplikimet e këtij lloji mund të jetë endometritis aborti.

 • Zgjidhje të dhëna Vnutrypuzыrnoe. Ky lloj i abortit përdoret gjatë shtatzënisë më shumë se 12 javë, duke futur një zgjidhje të veçantë që shkakton aktivitetet e lindjes.


 • Metodat jo-kirurgjikale të abortit në fazat e hershme: • Aborti mjekësor. Aborti përdorur aborti mjekësor përfshin përdorimin e drogës me mifepristone aktive substancë, e cila stimulon procesin e dëbimit të vezën dhe mbështet hormon shtatzënisë - progesterone. Ajo është aplikuar në një menstruacioneve vonesë për 42 ditë. Efektiviteti i këtij abortin 95%.

 • Induksion magnetik. Duke përdorur kapak të veçantë magnetike, e cila prodhon një fushë magnetike ndërprerë lidhjen midis frutave dhe tru, e cila çon në abortit. Nëse ju shtyjë menstruacioneve për 5 ditë dhe mungesa e contraindications për trupin e metodës, efikasiteti i saj është 50%.

 • Akupunkturë. Kjo metodë është aplikuar në një menstruacioneve vonesë për 10 ditë, duke vepruar hala veçanta mjekësore në pika të caktuara aktive të trupit. Si rezultat i vazhdueshëm shtatzënisë profesionale akupunkturë ndërprerë pas disa seancave. Efektiviteti i metodës nuk kalon 40%.

 • Phytotherapy. Phytotherapy - kjo metodë jokonvencionale e abortit duke marrë bimor veçantë. Kjo metodë e abortit në fazat e hershme të përdorura zakonisht në shtatzëni të rreme pozitive. Aborti Efikasiteti përdorur ilaç bimor nuk është më shumë se 20%.


 • E rëndësishme!
  Mos harroni, shtatzënia më parë është zbuluar, më të sigurtë se do të jetë pa dhimbje dhe ndërprerje!
  Aborti në shtatzëninë e hershme mund të ketë komplikacione të hershme dhe të vonë. Pra, nëse ju gjeni veten pas një abort disa ndryshime në trup, kërkoni ndihmë të menjëhershme profesionale!

  Fat të mirë!