Aborti i parë

Natyra gruaja e destinuar të jetë një nënë. Por kjo ndodh që shtatzënia e parë ndodh shumë herë që ajo ishte i gatshëm dhe në gjendje për të edukuar një fëmijë. Dhe shpesh, vendimi i parë në këtë rast - që të ketë një abort.
Po, aborti - një vendim i rrezikshëm, i paparashikueshëm dhe shpesh të gabuara, të cilat pas keqardhje. Por edhe më e rrezikshme për shëndetin e grave është një ndërhyrje artificiale në shtatzëni parë.

Aborti i parë dhe pasojat e saj


Sipas statistikave, një nga shkaqet e infertilitetit është aborti i parë, e cila përfundimisht mund të shkaktojnë proceset hormonale dhe inflamatore në gratë për të parandaluar që kërkojnë trajtim të zgjatur. Ai vijon se një aborti gjatë shtatzënisë së parë përfshin shumë komplikime:


 • Miscarriages përsëritura ose ashtu-quajtur gabim i zakonshëm.

 • Dështimi shtatzënisë. Kur mitrës ndërhyrje artificiale mund të humbin tonin dhe elasticitetin e nevojshëm për ngjizje.

 • Çrregullimet menstrual.

 • Çrregullim mendor si rezultat i dështimit hormonal.

 • Vrimë e mitrës.

 • Patologji seksuale.

 • Sëmundje të ndryshme gjatë infeksionit infeksionit.


 • Ajo duhet të mbahet mend se çdo rast është individuale, sepse çdo gjë varet nga kushtet e përgjithshme të trupit. Dhe edhe në qoftë se gruaja që ka pasur një abort për herë të parë, ndjehet mirë, kjo nuk do të thotë që në të ardhmen kjo nuk do të ndikojë në shëndetin e saj.

  Mund të merrni shtatzënë pas abortit të parë?


  Sigurisht, ka raste kur një aborti - një masë e nevojshme. Shpesh, arsyeja është indikacione mjekësore dhe sociale. Është e natyrshme që femrat ekziston frika se pas ndërhyrjes artificiale, ajo kurrë nuk do të bëhet një nënë. Por nuk do të jetë mërzitur, pasi aborti i pari shtatzënia është e mundur! Në shumicën e rasteve kjo nuk do të ndikojë në aftësinë riprodhuese të grave. Por ku është garancia se ju nuk i përkasin një përqindje të vogël të gjysmës së drejtë të njerëzimit marrin një "buqetë" e komplikime pas abortit të parë?

  Le të përmbledhim.

 • Mund të bëjë abortin e parë? Ju mund të, por ne duhet të jenë të përgatitur për pasojat.

 • Aborti dëmshme parë? Në këtë rast, çdo gjë varet nga durimi e trupit të femrës. Megjithatë, në qoftë se ajo është një masë e nevojshme, ju duhet të mos e humbni shpresën, bëhet shtatzënë pas abortit të parë mund të!