Aborti Velvet

Aborti Velvet referohet metodave të abortit mjekësor në fazat e hershme. Ajo u quajt kështu për shkak të ndikimit të saj relativisht të butë në trupin e një gruaje në krahasim me abortin tjetër bezopratsyonnыmy. Dhe kjo metodë është e njohur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë më të sigurta. Aborti kadife është përdorur gjerësisht në vendet e zhvilluara të Evropës dhe u bë popullor në të gjithë botën si një metodë jo-kirurgjikale të abortit.
Aborti Velvet kryer duke përdorur sintetike mifepristone hormonal drogës. Ky mjet është lëshuar vetëm në duart e profesionistëve të certifikuar dhe është treguar për përdorim vetëm në një vëzhgim mjekësor.


Sa është aborti mjekësor?
Metoda abort Ilaçet përdorur mifepristone kryer në një strukturë mjekësore në prani të një obstetër-gjinekolog kualifikuar. Paketimin e drogës që përmban 3 pllaka prej 200 gram të substancave aktive, pranohet pacienti në të njëjtën kohë. Atëherë ajo duhet të jetë për një orë nën mbikëqyrje mjekësore, në mënyrë që në rast të efekteve anësore, e do të menjëherë të japë kujdesin e saj mjekësore. Gjatë kësaj kohe, në trupin e saj, proceset e vezën përjashtimit dhe mërgimit të tij. Kjo ndodh për shkak të bllokimit të progesterone hormon, i cili është përgjegjës për zhvillimin e shtatzënisë.

Veprimi Përgatitja për qëllim stimulimin e tkurrjes së mitrës dhe membranat fetale shkatërrimin e embrionit. Për të diagnostikuar një dështim, një grua nëpërmjet 8-15 ditë pas marrjes së sjelljes mifepristone ultratinguj legenit.

Kjo është e dhimbshme për të bërë abortin mjekësor?
Aborti Velvet është mënyra më pak e dhimbshme për abortin, megjithëse i lidhur me disa siklet. Kjo mund të ndodhë shkelje e tillë gratë si:

 • të përzier, të vjella;

 • dhimbje barku;

 • gjakderdhje dhe të tjerët. • E cila mund të bëjë abort mjekësore shtatzënisë?
  Ilaçet mifepristone e mundur vetëm në fazat e hershme aborti. Sa javë është e mundur për një abort të tillë për shkak të manualit të drogës. Prodhues farmaceutik kufizuar që është e mundur 6-7 javë të shtatzënisë, që është, në qoftë se në ditën e parë të periudhës së fundit menstrual nuk ishte më shumë se 49 ditë. Një kuadër i tillë është lidhja shkak brishtë në mes të nënës dhe fetusit, duke shmangur komplikime të rënda pas abortit. Në një periudhë të mëvonshme të abortit kadifeje mund të jetë i mbushur me abort të paplotë dhe gjakderdhje hapjes.


  Kundërindikimet për abortit mjekësor
  Metoda abort Ilaçet përdorur mifepristone kundërindikuar në rastet e mëposhtme:

 • mbindjeshmëri ndaj Myfeprystonu;

 • Shtatzënia më shumë se 42 ditë nga dita e fundit të muajit;

 • Prania e rrëpirë mitrës;

 • sëmundje inflamatore e pelvikut;

 • anemi;

 • koagulimit të gjakut;

 • fibroids mitrës;

 • renale akute ose dështimi hepatike;

 • mosfunksionim veshkave;

 • shtatzëni ektopike;

 • astma në femra. • Aborti se sa e rrezikshme mjekësore?

  Mjekësi mifepristone aborti kryhet me vetëdije nën mbikëqyrjen e specialistëve. Ndërkohë që kjo metodë e abortit është një nga më të sigurta, megjithatë, si çdo abortit, ajo është e mbushur me komplikime. Efekti hormonal i drogës mund të shkaktojë një reagim të papritur në femra. Për shembull, në rast të mbindjeshmërisë të myfeprystonu mund të hapni gjakderdhje abnormale, e cila është shumë e rrezikshme për jetën e një gruaje. Ose kur përqendrimi mund të jetë i pamjaftueshëm për abortin plotësisht, aborti i paplotë mund të shkaktojnë. Kjo nga ana e inflamacion të rrezikshme, duke u bashkuar infeksionet, sepsë, Endometrioza dhe kështu me radhë. D.