Aborti pas 22 javësh

Sigurisht, shumica e shtatzënisë së padëshiruar është ndërprerë në fazat e hershme. Së pari, aborti është bërë para 12 javë është konsideruar të sigurt dhe ka një probabilitet shumë të ulët të komplikimeve të mundshme, për shkak se organet dhe sistemet e embrionit nuk është formuar ende, dimensionet e saj janë të vogla, gratë hormonale nuk janë ndryshuar shumë. Për më tepër grua arritur afat të tillë janë të qartë të vetëdijshëm për gjendjen e tij të interesit. Sipas një vendimi për të mbajtur shtatzëninë dhe lindjen ajo kishte.

Pra, pse ka një situatë ku aborti është 5 muaj shtatzënë, pra 22 javë?

Aborti pas 5 muajshNe e dimë se në vendin tonë një grua ka të drejtë të ndërpresë një shtatzëni të paplanifikuar më vete në fazat e hershme, më saktë 12 javë, ndërsa aborti pas 22 javësh është vetëm për arsye mjekësore.
Si rregull, vendimi është bërë në lidhje me abortin për konsultime mjekësore të drogës pëlqimin e pacientit. Arsyet për abortin në afat 5 muaj janë:


 • devijimi fetusit kromozonale;

 • shëmti dhe patologji fetusit zhvillimi;

 • Sëmundjet infektive dhe virale transferuar gjatë shtatzënisë dhe përbëjnë një kërcënim për zhvillimin e plotë dhe qëndrueshmërinë e embrionit në të ardhmen;

 • identifikuar dhe kërkojnë kancerit të menjëhershme të trajtimit;

 • çrregullime psikiatrike;

 • komplikimet e diabetit;

 • sëmundje të zemrës dhe veshkave;

 • çrregullimet funksionale të sistemit nervor qendror. • Përveç përfundimit të tyre mjekësore të shtatzënisë 22 javë mund të ketë arsye sociale, të tilla si një ndryshim të mprehtë në statusin social apo gjendjes financiare, humbjen e shtëpive dhe kështu me radhë. D.

  Aborti në një afat të përdoren abortit kripur, thelbi i së cilës është prezantimi i kripur në flluskë amniotik, duke rezultuar fetusin vdes, dhe pas një periudhe të shkurtër kohe fillon veprat. Gjithashtu në fund të abortit është dëshmia nga administrata intravenoz i drogave të veçanta që stimulojnë aktivitetet e përgjithshme. Apo është seksioni cesarean.
  Aborti në këtë fazë është shumë e padëshirueshme, pasi fëmija mund të lindë tashmë e mundshme, dhe kjo procedurë është e barabartë me vrasjen e një fëmijë.

  Në çdo rast, aborti pas 22 javësh, rrallë ndodh me kërkesën e nënës dhe është një traumë e madhe psikologjike për grua.