Ndërprerja e shtatzënësisë për arsye mjekësore

Shumë gra të shëndetshme vullnetarisht të shkojë në një abort, sepse, për çfarëdo arsye nuk janë të gatshëm për të rritur një fëmijë. Por, për fat të keq, ka aborte detyruar. Kur një grua shtatzënë është përballur me probleme serioze shëndetësore, për të shpëtuar jetën e saj, dhe për të parandaluar lindjen e një fëmije të sëmurë është e rekomanduar për të bërë abortin për arsye mjekësore.
Aborti për indikacione mjekësore është i lejuar në çdo fazë të shtatzënisë, nëse ka dëshmi, parashikohet me ligj.

Në fazat e hershme (deri në 6 javë) të bëjë të butë grua ndërprerjen mjekësore apo mini-abortit duke përdorur vakum; deri në 3 mujorin ajo duhet të kalojnë nëpër një procedurë curettage kirurgjikale, dhe në fazat e mëvonshme shumë si abortit, lindjes artificiale.

Indikacionet e abortit të detyruar


Ka dy grupe të treguesve për ndërprerjen e shtatzënisë për indikacione mjekësore:

 • Sëmundjet e nënës të cilët, për shkak të shtatzënisë dhe lindjes kërcënojnë jetën e grave të dëmtojnë ndjeshëm shëndetin e saj që kërkon trajtim të menjëhershëm të papajtueshme me shtatzënisë.

 • Zbuluar gjatë studimeve perinatale keqformime fetale të papajtueshme me jetën, ose çojnë në paaftësi.


 • Ne listën sëmundjet e mëposhtme:

 • onkologjisë, sidomos hormon, i cili kërkon përdorimin e kimioterapia dhe rrezatimi trajtimeve;

 • Rubeola dhe tuberkulozi;

 • çrregullime të rënda të sistemit endokrin (diabeti decompensated formë prolactinoma dhe të tjerët);

 • disa sëmundje të sistemit të gjakut;

 • çrregullime neurologjike (konfiskimet, etj);

 • defekte të rënda të zemrës, anomalitë e zemrës dhe qarkullimit të gjakut;

 • sëmundje të rënda të organeve dhe sistemet e tjera. • Nga fruta aborti i nxitur është këto shtete:

 • anomalitë kromozomale;

 • sëmundje të rënda gjenetike;

 • anomalitë. • Vendimi për ndërprerjen e pavullnetshme
  Vlen të përmendet se gruaja veten ka të drejtë të vendosë për fatin e shtatzënisë së tyre. Askush nuk duhet të detyrojë atë të abortit. Diagnoza e patologjisë shtatzënë dhe fetusit duhet të konfirmohet nga analizat e shumta dhe këshillit autoritativ të mjekëve.

  Rekomandimi për ndërprerjen e shtatzënisë një grua duket të jetë duke marrë parasysh mendimin e gjinekologu të pranishëm, një specialist në profilin e sëmundjes (oncologist, endokrinolog, kardiolog dhe t. E.) dhe shefi mjek spital gjinekologjike. Nëse vendimi i mjekëve, pa dyshim, gruaja e mençur të pranojë argumentet e tyre që të mos rrezikojnë jo vetëm shëndetin, por ndoshta kjo është jeta.
  Ndërprerje për arsye mjekësore - nuk është gjithmonë një dënim të përjetshëm. Është e mundshme që pas trajtimit, lehtësim i proceseve akute në shtatzëni e re mund të përfundojë në mënyrë të sigurtë shpërndarjen.

  Aborti për indikacione sociale


  Disa fjalë duhet të thuhet në lidhje me abortin për të ashtuquajturat arsye sociale. Nga 12 javë, çdo grua në vullnetin është i lirë që të ndërpresë shtatzëninë. Por, kur tre muaj kaluan nga fillimi i konceptimit, abortit pa indikacione mjekësore apo shoqërore nuk janë.
  Lista e indikatorëve socialë përcaktuar qartë në ligj dhe është i kufizuar vetëm nga 4 pika:

 • Nëse shtatzënia është shkaktuar nga përdhunimi.

 • Privuar gratë nga të drejtat e tyre prindërore nga gjykata.

 • Të jesh shtatzënë në vende "jo shekuj otdalennыh."

 • Nëse gruaja shtatzënë la një të ve.


 • Leja për mbajtjen e tillë Concilium aborti mjekësor të lëshuar në bazë të dokumenteve mbështetëse situatë të vështirë sociale.