Oxytocin Aborti

Oxytocin është një droge sintetike hormon dhe është e ngjashme në strukturë dhe veprim të ngjashme me hormon njeriut. Veprimi i saj në trup është reduktuar për të stimuluar muskujt e qetë, e cila nga ana shkakton kontraktimet e mitrës. Për shkak të kësaj oxytocin pronës përdorur gjerësisht në gjinekologji. Në veçanti analoge medicinale e oxytocin natyrore hormon përdorur për abort.
Pasi në trupin e një gruaje shtatzënë, oxytocin mund të shkaktojë një dështim, duke shkaktuar kontraktimet. Për këtë abortit drogës është përdorur kryesisht në shtatzëninë e hershme. Edhe pse kjo metodë është aborti alternativë më pak traumatike kirurgjikale, ajo është hapja e rrezikshme e mundshme e gjakderdhje. Sepse oxytocin është përdorur për abort, embrion deri në madhësive të vogla dhe ende nuk kishte bashkangjitur tërësisht për murin e mitrës.


Përdorimi i oxytocin gjatë shtatzënisë
Por ka situata kur është e nevojshme për të përdorur terma më serioze, për shembull, në rastin e shtatzënisë humbura në trimesters dytë dhe të tretë. Aborti kirurgjikale ka ndodhur në këtë situatë do të jetë e vështirë, është dashur të mbështetet në shkatërrimin e fetusit intrauterine me mjete ose duke bërë një c-seksioni, dhe oxytocin, në fakt, provokojnë punës.
Më shumë oxytocin është përdorur në rastet e abortit jo të plota për të ndihmuar të pastruar në mitër nga mbeturinat e një embrion të vdekur dhe endometrium.

Stimulim artificiale të muskujve të butë jo të shkaktojë vetëm në situata që kërkojnë abortin, por kur induksion të punës në fazën e vonë. Pra, oxytocin është përdorur gjatë shtatzënisë në 41-43 javë, kur puna nuk ndodh natyrshëm dhe fruta perenoshennыy fillon të vuajnë nga hipoksi. Ky hormon është përdorur për të forcuar kontraktimet në një aktivitet të ulët të punës, duke zvogëluar të punës.

Oksitocinës si nje metode te trajtimit
Në mënyrë të ngjashme, përdorimi i duhur i dobët i oxytocin në departamentin endometrium pas pësimit të një abort ose seksion cezariane.

Kur gjakderdhje të rënda mujore ose oxytocin administruar në trajtimin e agjentëve HEMOSTATIC.
Së bashku me të gjitha të listuara ka raste kur oxytocin është përdorur për proceset ndenjur në gji. Vënë atë në trup lactating gratë është rrjedhje e qumështit.

Contraindications për përdorimin e oksitocinës
Contraindications për përdorimin e oksitocinës jane:

  • malposition në mitër (tërthor ose zhdrejtë). Që nga lindja e natyrshme grupohen gabimisht fëmijën e pamundur, nxitja e oxytocin mund të shkaktojë vdekjen, duke shkaktuar kontraktimet forta;

  • PREVIA placenta (në këtë rast, oxytocin mund të shkaktojnë shkëputje placentar, gjakderdhje dhe, për pasojë, vdekjen e një fëmije);

  • Prania e lë mbresë të mitrës (p.sh., nga një seksion cezariane të mëparshme). Në këtë situatë shanset e këputje mitrës në mbresë;

  • anatomike dhe klinikisht të ngushta legeni nënat (vetë mospërputhje në madhësinë e madhësisë fetusit kreu i pelvisit të nënës në lindje mund të çojë në dëmtime dhe nëna dhe fëmija);


  • Kërcënimi i këputje mitrës;

  • tkurrje të fortë mitrës (në një situatë të kontraktimet e forta të stimulimit të tepërt mund të shkaktojë thyerje mitrës).  • Efektet e përdorimit të oksitocinës
    Oxytocin është licencuar për përdorim vetëm në një strukturë mjekësore nën mbikëqyrjen e një mjeku. Kujdes i tillë ka, sepse ky hormon mund të shkaktojë një nxitje mjaft të fortë të muskujve të butë, e cila mund të çojë në këputje mitrës dhe të shkaktojë gjakderdhje hapjen.