Efektet e abortit mjekësor

Aborti mjekësor është kulmi i shtatzënisë, i cili vjen nga përdorimi i tabletave përveç evakuimit kirurgjikale. Kjo procedurë është jo-kontakt dhe për këtë arsye më pak të rrezikshme për trupin e femrës.
Por, mjerisht, edhe që rreziqet të minimizohen, ekziston mundësia e efekteve anësore të abortit mjekësor.
Për më shumë informacion në lidhje me procesin e vetë, dëshmi dhe komplikime - lexoni artikullin tonë.

Sa është aborti mjekësor?


Për të kuptuar se si aborti mjekësor duhet të dini disa gjëra të rëndësishme në lidhje me ndryshimet hormonale që ndodhin në gratë shtatzëna. Kështu, në gjysmën e dytë të ciklit, pas ovulacionit në vend të "rritur" vezë është e vogël "mbresë." Kjo quhet korpus luteum. Në rastin e shtatzënisë, korpus luteum vazhdon të "punojë", duke prodhuar një hormon të quajtur progesteron, i cili "kursen" embrionin dhe parandalon "refuzimin" e saj.

Droga përdoret për abort mjekësore kanë efekt antyprohesteronnыy. Kjo është, doza "zëvendëson" të gjithë hormoneve të shtatzënisë, e cila mund të sigurojë më sigurinë e embrionit. Kështu, mitra merr sinjal - të bjerë, dhe qafën e mitrës - zbulohet. Ndjekur эkspulsyya embrion.

Indikacionet dhe Kundërindikimet për metodën e abortit mjekësor
Përshkruara Aborti Ilaçet:
1. Shtatzënia deri në 4956 ose 63 ditë pas periudhës së fundit menstrual (afati varet nga legjislacioni vend-specifike).

2. Shtatzënia, në të cilin aborti kirurgjikale mund të japin komplikime të rënda:

 • keqformime mitrës;

 • shtatzënisë me një cipë e virgjërisë paprekur.


 • Kundërindikimet për abortit mjekësor • koagulimit të gjakut;

 • marrjen anticoagulants;

 • shtatzëni ektopike (konfirmuar ose të dyshuar);

 • anemi (Hb
 • veshkave të rënda ose sëmundje të mëlçisë;

 • Kundërindikimet psiko-sociale:


 • - ajo e kupton informacionin e dhënë;
  - Gruaja ka nevojë për kohë për vendimin;
  - një grua nuk mund të kthehen në provë.

  Efektet anësore të ilaçeve abortit


  I pritur

 • Dhimbje, dhimbje barku;

 • gjakderdhje;

 • Efektet anësore nga traktin e tretjes;

 • ethe, të dridhura,

 • dhimbje koke.


 • Komplikimet nga abortit mjekësor


  1. Gjakderdhje pas abortit mjekësor - është normale, në rast se ajo është jetëshkurtër dhe jo të bollshme. Mesatarisht, brenda 13 ditëve të ilaçeve diktim normë.
  Në qoftë se një grua ka për të përdorur 2 pads të mëdha në orë për 24 orë dhe ka pasur shenja të anemisë - marramendje, dobësi të rënda, kanë nevojë urgjente për ndërhyrje mjekësore.

  2. aborti pakompletuar - një përfundim i tillë mund të marrë doktorin pas pacient përsëritur studimit. Hapat e ardhshëm mjek në këtë rast në bazë të gjendjes së grave dhe kërkesave të tij: ju mund të përdorni një dozë ose evakuimin kirurgjikale.
  3. shtatzënisë vazhdoi:

 • shenjat klinike - alokimi i vogël apo mungesa e tij pas trajtimit të planifikuar;

 • prania e shenjat e shtatzënisë në dy javët e ardhshme, ri-ekzaminimi i mitrës është zgjeruar.


 • Në këtë rast VAAKUM caktuar - aspirate

  4. pasojë shumë e rrallë e abortit ilaçeve është infeksion.
  Ajo përmban:

 • dhimbje në legen;

 • gjakderdhje;

 • temperatura;

 • Shpërndarja me një erë të pakëndshme.


 • Në rastin e infeksionit, mjeku përshkruan antibiotikë gamë të gjerë të aspiratës dhe në qoftë se nuk mbetet embrioni.