Pasojat e abortit

Çdo grua të ndërgjegjshëm të cilët vendosën që të ketë një abort, mendoni për komplikimet e mundshme. Një nga çështjet e para të këtyre pacientëve në mjeku gjinekolog: "Pra, cilat janë pasojat pas abortit?".
Është e rëndësishme për të kuptuar se kushtet sterile spitalore dhe specialist i kualifikuar nuk garanton mungesën e pasojave të padëshirueshme pas abortit, por vetëm deri në një masë në gjendje për të zvogëluar rrezikun.
Ka gra, numri i aborteve të kryera në të cilën më shumë se një duzinë, por ky fakt nuk i pengon ata përsëri shtatzënë dhe nuk shikojnë në asnjë pasojat e abortit. Ndërsa shtatzënia e gruas ndërpritet një herë kanë komplikime të rënda deri në varfëri. Çdo rast individual është individual, por rreziku i komplikimeve është gjithmonë i pranishëm.

Aborti dhe dëmi i saj në trupin e grave - aborti kirurgjikale


Pasojat pas abortit pavarësisht llojit të saj negativ:

 • Çdo aborti çon gratë hormonale balancuara kundër këtij sfondi atje, sëmundjet gjinekologjike (fibromë mitrës, vezore polycystic, tumor të gjirit), çrregullime endokrinologjik, çrregullime metabolike (Komplet trashje).

 • Kërcënim gabim i zakonshëm (dy ose më shumë aborte spontane në një rresht), rreziku i shtatzënisë ektopike dhe i humbur pas aborti rritur ndjeshëm.

 • Sëmundjet infektive dhe inflamatore të organeve gjenitale, mosfunksionim i pengesave endometrial Tubali dhe kështu me radhë D. -. Faktorëve që çojnë në pasojat më tragjike të abortit - shterpësi.


 • Aborti kirurgjikale është, pasojat e rrezikshme të abortit të tillë një të parë më të rrezikshme. Ai kërcënoi gruan:

 • gjakderdhje e rëndë;

 • Komplikime të anestezi;

 • perforations (këputje) muri i mitrës;

 • pezmatimi i organeve legenit;

 • pengimi i tubave fallopiane;

 • trombozë;

 • parregullsi menstruale;

 • çrregullime mendore;

 • infertilitetit;

 • dhe madje edhe sepsa.


 • Efektet e abortit mjekësor dhe vakum


  Mjekësi aborti - në metodë e sigurt e abortit (!). Por në drejtësi unë duhet të theksoj pasojat e mundshme pas abortit mjekësor:

 • vezë prodhimit të paplota (shpesh një rezultat i pilula e abortit kryer) dhe, si rezultat, kirurgji të mëtejshme për të hequr eshtrat e tij;

 • gjakderdhje masive deri në transfuzionit të nevojshme të gjakut;

 • Komplikime infektive deri tek shoku septik;

 • neprerыvanye shtatzënisë, ka defekte serioze në çdo fëmijë të katërt të lindur pas një aborti dështuar mjekësore.


 • Abortet vakum (mini-aborteve) konsiderohet si më e përshtatshme për shkak të efekteve anësore minimale. Edhe në rastin e tillë një metodë të pranueshme për ndërprerjen e shtatzënisë një grua siguruar plotësisht. Rezultati i shpeshtë i abortit vakum - Heqja jo e plotë e vezëve të fetusit, kjo gjakderdhje masive të shpejtë dhe dhimbje barku. Ndonjëherë vezë pllenohet nuk mund të hiqet në të gjitha, duhet të përdorë scraping.

  Aborti i parë - Efektet psikologjike abortit


  Veçanërisht e vështirë për të tolerojë abortin pervoberemennыe grave dhe vajzave. Pasojat e abortit të parë - nuk është vetëm rreziku i të gjitha këto komplikime, por edhe një goditje e fuqishme në psikikë. Posto sindromi abortin, në të cilën depresioni, ndjenja e keqardhjes dhe keqardhje, dëshpërim dhe kujtime të këqija, urrejtja e burrave dhe madje edhe mendimet e gruas vetëvrasje kapërcyer - Pasojat kryesore të abortit parë.
  Dhimbja fizike është harruar, trauma gjenitale, shërimi, ekuilibrin hormonal është restauruar, por efektet psikologjike pas abortit të mbetet për shumë vite. Çdo djalë counter ose vajzë ka pasur një abort gruaja do të vazhdojë të konsiderohet fëmijën e saj të palindur.

  Vendimi për abortin duhet të jenë të qëllimshme dhe të kujdesshme, ne shpresojmë që ju të bëni zgjedhjen e duhur me fëmijën.