Lutja pas abortit

Një mund të flasësh për abortin, për rreziqet ndaj shëndetit të rrezikut dhe pasojat e mundshme, si dhe përvojat dhe ndjenjat e fajit dhe pendimit shpirtërore, dhe mund të vjen keq për veprat e tyre. Megjithatë, situata mund të jenë të ndryshme, dhe si statistikat tregojnë abortin, shumica e grave me qëllim të shkojnë për abort për arsye të ndryshme.
Shumica e tyre - vajzë e re që u përball me një problem të ngjashëm për shkak të papërvojë, dhe lindja e një fëmije për ta është problematike. Ndonjëherë ajo nuk mund të vendosë mbi lindjet për shkak të sëmundjes, të tilla si pacientët e kancerit të shtatzënisë mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme. A është gjendja e vështirë financiare e detyron gruan të braktisin gëzimet e amësisë.

Për fat të keq, shumë arsye të tilla në të vërtetë, jo shpifës menduar gjithmonë e qartë dhe të shprehjes për vajzat që kishin aborte, sepse, natyrisht, vendimi nuk është e lehtë, dhe një gur të rëndë për jetën.
Nëse marrim parasysh abortin në aspektin e fesë, ajo është procedurë e papranueshme, një mëkat i madh kërkon pendim.

Si të shlyer mëkatin e abortit?Sigurisht, për besimtarin dhe mëkatar veprim të tillë të pariparueshëm si aborti, nuk shkon pa u vënë re. Pasi të kryer çdo grua ndihet shkeljen, dëshpërim dhe keqardhje, e cila do të ndihmojë për të marrë vetëm namazin shpëtoj pas abortit. Si Kisha Ortodokse, lutjen e një gruaje që kishte një abort, jo vetëm që do të shpëtoj i ngarkesës dërrmuese e krimit, por edhe ndihmon shpirti palindur fëmija gjejnë paqe në qiell.

Si vidmolyty aborti, zyrtarët e kishës do të flasim në detaje. Është supozuar se të shlyer mëkatin e tij duhet të dy prindërit në qoftë se ajo është bërë me pëlqimin e babait.
Me humbjen e një fëmije të palindur një grua që kishte një abort, ju duhet të lexoni një lutje të veçantë në mëngjes dhe në mbrëmje, pasi ajo ka lidhje me abortin dhe vdiq shtatzëni. Një lutje shumë e rëndësishme për ata që kanë një abort në rrethana të caktuara ose të pandërgjegjshme në një moshë të re, dhe tani planifikon të shtatzënisë dhe lindjes. Apologies për veprën e kryer kërkoni Shpëtimtarin Virgjëreshës së Shenjtë, Gjon Pagëzori dhe të shenjtorëve, emri i të cilit është grua. Disa shembuj të lutjeve pas abortit, mund të lehtësojë vuajtjet dhe për të gjetur paqen e mendjes:


  • Zot, ki mëshirë për fëmijët e mi, të cilët vdiqën në barkun tim, për besimin e tyre dhe lotët e mi, për shkak të mirësisë sate, o Zot, nuk i pengonte ata nga drita jote Hyjnore.

  • Oh, Zot, Zot, Jezu Krishti, Biri i Perëndisë! Premnohyya mirësia jote, për ne njerëzit dhe për shpëtimin tonë në obolkyysya mishi dhe raspnыysya dhe pohrebыysya dhe gjakun tuaj obnovyvыy rastlevshee tërë qenien tonë, të pranojë pendimin tim e mëkatit, dhe të dëgjojnë foljet e mi kanë mëkatuar, o Zot, qiellit dhe para Ju, në të shkurtër, çështje, shpirtit dhe trupit, dhe mysliyu mendjen time. Urdhërimet e tua nuk kaloi binden urdhërimeve të tua, i zemëruar mirësinë tënde, o Perëndia im, por edhe si krijese tënde, nuk otchayavayusya në shpëtimin, por për të pakufishme Blahoutrobyyu derzayuchy pryhozhdu tënde dhe luten për ty, o Zot! E pendimi dazhd copëtuar zemrën dhe të pranojë Mya, duke u lutur dhe dazhd mi ide e mirë, mi dazhd lot emocioni, Zotit dazhd E me anë të hirit Tënd për të hedhur një fillim i mirë. Mëshirë për mua, o Perëndi, mëshirë për mua rënë, dhe më mban mend mua shërbëtorin tënd mëkatar në mbretërinë tënde, tani dhe përjetë. Amen.

  • Oh, Zot, Premyloserdneyshyy Krishti, Shpëtimtari i mëkatarëve, shpëtimi i terezi chelovecheskaho ke braktisur, i mëshirshëm, Qielli lavdishme dhe u vendos në luginën e lot artit dhe mnohohreshnuyu, ke marrë në duart e Hyjnores Tënd lëngatat tona dhe i mori pajisjet e artit janë sëmundjet tona; Ju, Stradalche Shenjtë, ishte i impresionuar nga mëkatet tona dhe torturuar për paudhësitë tona, dhe për këtë arsye ne kemi për ju, Chelovekolyubche, ngrenë lutjet tona smyrennыya: pranojë ata në Preblahyy Zotit, dhe snyzoydy për dobësinë tonë dhe nuk e mbaj mend mëkatet tona dhe zemërimi yt i drejtë për paudhësitë tona ne në duke u larguar nga ne. Gjaku i Vsechestnoyu Tënd obnovyvыy natyrën tonë të rënë, ripërtëritjes, Zotin Jezu Krisht, Shpëtimtarit tonë, dhe ne, aphids vetë që mëkaton, dhe gëzimin e faljes Tënde zemrat tona uteshy. Me një britmë të pendimit dhe lot jashtëzakonisht bien poshtë në këmbët e mëshirës Tënde hyjnore dhe përgjërohem me anë të hirit Tënd na pastrojë nga çdo paudhësi padrejtësi dhe të jetës sonë. Pra, në shenjtë Cholovikolyubstva Vsesvyate tënd madhëroje emrin tuaj me Atin dhe Preblahym dhe jetëdhënës Shpirtit, tani dhe përjetë. Amen.