Lunar pas abortit

Aborti është një ndërhyrje serioze me trupin e një gruaje, pavarësisht nga koha e shtatzanisë dhe mënyra e përfundimit. Edhe aborti mjekësor, me përjashtim të një operacioni mund të ketë disa pasoja. Prandaj, të vendosur për të marrë këtë hap, gruaja duhet të peshojnë ndërlikimet e mundshme, dhe, natyrisht, kërkojnë të mira profesionale, jo vetëm për procedurën, por edhe për restaurimin e mëtejshëm të kontrollit. Lunar pas abortit tregojnë rimëkëmbjen e funksionit ovarian, por jo gjithmonë sistemi riprodhues rimëkëmbet pa komplikime. Çdo shenja të çrregullimeve, duke përfshirë çrregullim menstrual pas abortit, është arsyeja për vizitën tek mjeku. Edhe kur aborti pas fillimit mujore të vazhdojë të monitorojë gjendjen deri cikli menstrual është restauruar plotësisht.

Çfarë ndikon në shërimin e menstruacioneve pas abortit?


Ekspertët identifikojnë faktorët kyç në vijim që ndikojnë në normën e shërimit të trupit pas abortit:

 • mosha dhe gjendja shëndetësore e gruas;

 • prania e sëmundjeve të sistemit riprodhues;

 • prania e çrregullimeve hormonal;

 • aborti afat;

 • Metoda e abortit;

 • Lindjet suksesshme të abortit;

 • Mjeku nivelit profesional;

 • Cilësia e përdorur drogë në rastin e abortit mjekësor.


 • Rol të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve të rënda që lidhen me abortin është qasje me kohë në një mjek në prani të çdo cikli menstrual. Për ta bërë këtë, sigurisht, duhet të dini se kur fillon muaj pas abortit, dhe devijimet janë shkak për shqetësim.

  Kur fillon muaj pas abortit mjekësor?


  Aborti Ilaçet bazohet në bllokimin receptorët progesterone, duke çuar në refuzim vezën. Kjo në përgjithësi nuk do të ndikojë në fertilitetin dhe ciklin menstrual. Pas sa ditë do të fillojnë muaj pas aborti mjekësor varet ciklit menstrual individuale. Refuzimi i vezën është konsideruar ciklin e parë ditë, prandaj mbi këtë bazë, llogaritur fillimin e ciklit të ardhshëm. Lunar pas abortit mjekësor mund të fillojë me një vonesë prej 10 ditë, në disa raste, 2 muaj pas abortit. Vonesat e tilla mund të konsiderohen normale, vetëm nëse përjashtohen sëmundjet gjenitale dhe mundësinë e re shtatzënë. Nëse muaj pas abortit mjekësor filloi pa vonesë, por vuri në dukje një gjakderdhje të gjatë dhe të bollshëm të shqyrtojë mitër, për të shmangur zhvillimin e Endometrioza. Çrregullime hormonale mund të shkaktojë cikël menstrual të zgjatur ose shkelje të tjera.

  Lunar pas mini-abortit


  Aborti Mini është quajtur abortin në fazat e hershme nga aspirata vakum. Kjo procedurë përfshin efektin mekanike në mitër, prandaj, ekziston rreziku i dëmtimit dhe komplikime. Cikli menstrual pas mini-abortit rikthehet brenda 3-7 muajve. Në gratë dha cikli i lindjes është restauruar brenda 3-4 muaj. Rreth një muaj pas mini-abort të fillojë periudhën e parë. Ashtu si në Ilaçet abortit, ditët e menstruacioneve llogaritet në bazë të ciklit individuale. Për shembull, në qoftë se cikli është 28 ditë, kështu që menstruacioneve duhet të fillojë 28 ditë pas abortit. Pas menstruacioneve shtypjes së funksionit ovarian në muajt e parë mund të jetë më të pakta se zakonisht. Arsyeja për vizitë te mjeku është njollë pamja menstrual erë të mprehtë, e cila mund të jetë një shenjë e infeksionit. Diktim të shfaqet në ditët e para pas abortit nuk janë të menstruacioneve. Zakonisht ajo është pasojë e abortit të shkaktuara nga spazma e mitrës. Një gjakderdhje fortë dhe e dhimbshme si të nevojshme për të parë një mjek.

  Nëse aborti është kryer në fazat e mëvonshme, nga operacioni, rreziku i komplikimeve është mjaft e lartë. Në raste të tilla, duhet të ekzaminohet rregullisht nga një mjek për restaurimin e plotë të ciklit menstrual.
  Duhet të theksohet se çdo lloj i abortit shkaktojnë shqetësime hormonale dhe mund të çojë në sëmundjet e mitrës. Vetëm për shkak të çrregullimeve hormonale kanë një rrezik të lartë të shtatzënisë korrente edhe para menstruacione. Prandaj, rigjallërimi i aktivitetit seksual duhet të kujdeset për kontracepsion. Emërimi i kontraceptivëve oral pas abortit, jo vetëm që mbron kundër shtatzënisë, por edhe ndihmon për të rivendosur nivelin e hormoneve. Por të jenë të kontraceptivëve hormonalë mund vetëm mjek, duke e konsideruar të gjitha tiparet e organizmit të femrës. Vetëm pas abortit nuk mund të kaloni inspektime rutinë dhe konsultim me një specialist për të vonuar shfaqjen e simptomave kërcënuese. Këto masa do të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e infertilitetit dhe sëmundjeve të organeve gjenitale.