Aborti Mini

Mini-abort i njohur gjithashtu si aspirata vakum. Kjo ndërhyrje është personazhi më i butë se abortit zakonshme, e cila është scraping zgavrën e mitrës. Një avantazh i rëndësishëm i mini abortit vakum është konsideruar se nuk ka nevojë për të përdorur anestezi të përgjithshme. E gjithë procedura kryhet nën anestezi lokale.
Fazat ndërhyrje
Para se ndërhyrja duhet të shqyrtohet. Manipulimi diagnostike dhe analiza të nevojshme për abort mini janë të shënuara më poshtë:

 • gjak të plotë dhe të urinës;

 • përcaktimin e nivelit të hCG;

 • Ultratinguj për të konfirmuar shtatzëninë dhe identifikojnë comorbidities;

 • testeve për praninë e agjentëve infektive që shkaktojnë sëmundjeve inflamatore të sistemit riprodhues, si dhe HIV, hepatitit, sifilisit.


 • Në mënyrë që të kuptojnë se si për të bërë aborti mini konsiderojnë fazat kryesore të procedurës:

 • Në qafën e mitrës administruar medikamente dhimbje.

 • Pas anestezi lokale të fillojnë për të hyrë në kanalin e qafës së mitrës me anë të një kateteri special. Nuk ka nevojë për të përdorur përhapjes të veçanta, siç është rasti curettage. Sepse procedura është më pak traumatike.

 • Kateteri është i lidhur me një mjet të veçantë - një Aspirator vakum, i cili krijon një presion negativ në mitër. Në rrethana të tilla, vezë "off" nga muri mitrës fekonduar dhe excreted jashtë.


 • Zakonisht pas ndërhyrja duhet të jetë në objektin mjekësor të paktën 30 minuta. Përshkruajnë një kurs i antibiotikëve për të parandaluar komplikimet infektive.
  Tani analizuar, për sa javë për një abort të mundshëm mini, sepse në çdo fazë të shtatzënisë është e efektshme. Kjo metodë e abortit mund të përdoret në periudhën e hershme pas konceptimit. Kjo është deri në 6 javë. Në këtë periudhë Villi Chorionic nuk janë të depërtuar thellë në murin e mitrës. Prandaj më e lehtë për të marrë vezë pllenohet nga mitër.

  Zgjidhni abortin mini apo aborti mjekësor në bazë të moshës gestational dhe treguesit individual dhe contraindications. Ndonjëherë aborti mjekësor nuk sjell rezultatin e dëshiruar, apo vezë të ndara plotësisht. Në këtë rast, pas marrjes së pilulës aborti është i nevojshëm me mini aspiratën vezë.
  Implikimet dhe periudha e rimëkëmbjes
  Shumë njerëz pyes veten nëse ajo dhemb për të bërë një aborti mini ndodh dhe se si periudha e rimëkëmbjes pas operacionit. Ashtu si me çdo manipulim kirurgjikale, ky lloj i abortit nuk mund të jetë krejtësisht pa dhimbje. Por në sajë të mirë dhimbje lehtësim dhimbje janë të minimizohet. Karakterizohet nga ndjesi të pakëndshme në hapjen e qafës së mitrës. Gjithashtu mund të shkaktojë vjellje, djersitje e tepruar dhe dobësi e përgjithshme.

  Në periudhën e rimëkëmbjes pas mini-abortit mund të jetë një dhimbje tërhequr në bark të ulët. Pamja e saj është e lidhur me dobësimin e veprimit anestezisë. Prandaj, në qoftë se një dhimbje stomaku pas mini-abortit, kjo nuk është arsye për brengosje. Një ditë pas mini-abortit duket alokimin, të ngjashme me gjak. Kjo gjendje mund të zgjasë deri në 10 ditë. Pasojat aborti mini mund të përfshijnë:

 • Heqja jo e plotë e vezën;

 • dështimi hormonal dhe cikli menstrual lidhur;

 • infeksion aderimit.


 • Ethet pas mini-abortit mjaft i pranueshëm. Ky është një reagim normal për kirurgji.
  Pas abortit duhet të braktisë shërimin seksuale në mitër (rreth tre javë). Një plan shtatzënisë pas mini-abortit duhet të jetë jo më parë se 6 muaj pas ndërhyrjes.