Aborti Penale

Një grua mund të ndërpresë shtatzaninë për 12 javë të kërkesës, por vetëm në spital. Unë vetëm mund të bëjë mjeku abortit: çdo aborti vnebolnychnыy është e paligjshme, dhe ajo parashikon përgjegjësinë penale. Në qoftë se një grua e bëjnë abortin e paligjshme ose të ndihmojë atë të bëjë atë, për akte të tilla mbajnë përgjegjësi penale.

Prodhimin e paligjshëm të abortitEdhe pse përgjegjësinë për abortime ilegale, shumë gra janë në mëdyshje për atë për arsye të ndryshme: ngurrimi për të publikuar të shtatzënisë, mosha gestational në të cilën ajo është e lejuar për të bërë. Sidomos duke pasur parasysh se pas 22 javësh të ndërprerjes edhe për arsye mjekësore nuk prodhojnë, si fëmija konsiderohet praktike dhe aborti konsiderohet si vriste atë, dhe nga 12 22 javëve të shtatzënisë është ndërprerë vetëm për arsye mjekësore.

Që pas abortit penale komplikimeve të mundshme të rënda dhe madje edhe vdekjen e gruas, për personin i cili ka bërë një abort të tillë, përgjegjësi penale për prodhimin e paligjshëm të abortit deri në burgim për një periudhë prej 2 deri në 5 vjet.

Shkaqet e komplikime dhe vdekje në abort kriminal


Metodat, të cilat ajo arrin të abortit të paligjshme janë të ndryshme, dhe për shkak se ata bëjnë asnjë ekspert në kushte të papërshtatshme, në varësi të metodës së komplikimeve abortit mund të jenë të ndryshme. Për abortit shpesh përdorin agjentët kimikë dhe farmakologjike (hormonet seksuale femër, droga që zvogëlojnë mitrës), të cilat jo vetëm që mund të shkaktojë vdekjen e fetusit, dehje, por gjakderdhje nga heqjen e paplotë vezë pllenohet nga mitër.

Të bëhet komplikimet më të ndryshme të përdorimit të fondeve për abortin (hyrjes në mitër të zgjidhjeve të ndryshme, scraping në mitër, aspiratë vakum, futjen e objekteve të ngurta në mitër, lëndimet mitrës qëllimshme nëpërmjet murit të barkut mëparshëm).
Për shkak se këto metoda jo vetëm që mund të zhvillohet gjakderdhje e rëndë, por:

  • dëmtimi;

  • Këputje mitrës;

  • djegiet Mukoza vaginale;

  • Komplikime infektive;

  • edhe peritonit dhe sepsa;

  • Helmimi nga ashpërsia varion;

  • hepatike dhe dështimi i veshkave;

  • shoku infektive-toksike dhe vdekja e gruas.


  • Në periudhën e largët pas një abort mund të jenë të tjera, komplikime jo aq të rënda: varfëri, inflamacion kronik të komplikimeve gjenitale femërore në shtatzënitë pasuese (përfshirë ektopike shtatzënisë) depresioni posleabortnaya.