Metodat e abortit

Sigurisht, fëmijët - kjo është një lumturi e madhe, por vetëm në qoftë se ata e dëshiruar. Në fakt, pse qendrat e planifikimit familjar dhe parimet e arsimit seksi nxisim prindërit qasen kësaj çështjeje me përgjegjësi - që vendimet në lidhje me të paturit e një fëmijë ishte i vetëdijshëm dhe, më e rëndësishmja, në kohën e duhur.
Megjithatë, për fat të keq, pavarësisht promovimit të kontraceptivëve modern dhe kulturës seksuale, numri i shtatzënive artificialisht të ndërprera është ende e lartë. Gratë gjithashtu përballen me këtë problem, i cili përfshin jo vetëm ankth, por shkeljet shpesh serioze të shëndetit riprodhues.

Le të flasim për atë që aborti metodat në dispozicion sot, dhe karakteristikat e secilit.

Metodat tradicionale të abortitEdhe duke pasur parasysh faktin se jetojmë në një moshë të teknologjisë së lartë dhe mjekësi të përparuar, disa "emocion" ende mbështeten në ndihmën e metodave të njerëzve e abortit. Këto përfshijnë metoda të tilla tradicionale të abortit si një vaskë të nxehtë me mustardë ose ekstrakte të ndryshme bimore që mund të shkaktojnë jo vetëm dëme të pariparueshme për shëndetin, por edhe të çojë në vdekje.

Sigurisht, shtatzania e padëshiruar nuk janë të përkryer, pasi që nuk ka gjithmonë mundësi, megjithatë, është metoda shumë më moderne dhe të sigurt të abortit sesa njerëzve.

Metodat moderne të abortitSot ne e dimë shumë metodat e abortit, ato më të zakonshme janë:

  • Curettage kirurgjikale. Ajo është konsideruar si mënyra më e rrezikshme dhe e dhimbshme. Esenca tij shtrihet në heqjes mekanike të shtresës së sipërfaqes së endometrium me embrioni. Kjo procedurë kryhet nën anestezi të përgjithshme, dhe mund të ketë disa pasoja negative. Për shembull, një probabilitet të lartë të dëmtimit të mitrës ose murin e mitrës, sfond të mëtejshëm hormonal, gjakderdhje, infeksion dhe kështu me radhë. D.

  • Vakum aspiratë. Heqjen vëmendja e vezes me një pajisje të veçantë që krijon një presion negativ. Vakum aspiratë jep në mënyrë të konsiderueshme më pak komplikime, por nuk përjashton ato plotësisht.

  • Metoda më e butë e abortit është konsideruar si një aborti mjekësor. Mbahet në dy faza, njëra prej të cilave përfshin duke marrë drogë për të privojnë fetusin e ushqyesve, të dytë stimuluese kontraktimet e mitrës dhe dëbimin e tij nga mitër. Përdorimi i lejuar i abortit mjekësor në fazat e hershme deri në gjashtë javë.