Aborti mjekësor

Aborti mjekësor - një lloj i abortit. Ndryshe abortit dhe vakum mjekësore aspiratës më traumatike për gratë dhe fizikisht dhe psikologjikisht. Aborti mjekësor bëni kur aborti në dy metodat e mëparshme të bërë më vonë.

Metoda dhe koha e abortit mjekësor


Aborti mjekësor është në thelb një operacioni të vogël. Kjo është kryer nën anestezi lokale ose të përgjithshme në një spital.

 • Aborti mjekësor në tremujorin e I realizuar nga "përhapje dhe curettage" (zgjerim dhe curettage). Mjete të posaçme zgjeron qafën e mitrës dhe curettage kryer vezë dhe mur endometrial mitrës.

 • Aborti mjekësor në tremujorin e II të kryer nga "përhapje dhe evakuimin." Zgjerimin e kanalit të qafës së mitrës, atëherë thithje elektrike vakum (ose, nëse instrumentet e nevojshme kirurgjikale) hequr fetusin.


 • Pas abortit mjekësor janë gjithmonë diktim. Intensiteti i tyre dhe kohëzgjatja rreptësisht individuale. Fillimi i guximshëm në orët e para pas operacionit dhe mund të vazhdojnë intermittently për dy javë. Menjëherë pas ndarja aborti mjekësor ndritshme e rëndë të kuqe pas një kohë të bëhet ngjyrë kafe të errët, vëllimi i tyre zvogëlohet. Shkarkimi Yellow nga era e keqe tregojnë infeksion, infeksioni duhet të trajtohet menjëherë.

  Muajin e parë pas abortit mjekësor të fillojë pas 4-8 javësh dhe fillimisht për të rivendosur nivelin e hormoneve mund të jenë të parregullta, të rënda dhe të zgjatur. Jeta seksi mund të fillojnë brenda 2 javësh pas abortit, është e rëndësishme që të kujdeset për kontracepsion, për shkak se shtatzënia i ri mund të ndodhë më shpejt se menstruacioneve parë posleabortnaya.
  Afatet për një abort mjekësore themeluar në nivel shtetëror dhe të bëjë kohë për 12 javë të shtatzënisë përfshirëse obstetrik. Nga 6 javë, zakonisht përdoret abortin mjekësor apo aspiratë vakum.

  Lejohet një aborti mjekësor gjatë shtatzënisë, por vetëm kur tregohet dhe, natyrisht, pëlqimi i femrave.

  Aborti për arsye mjekësore


  Aborti për arsye mjekësore është e mundur në rast të:

 • i humbur ose shtatzëni ektopike;

 • Prania e sëmundjes tek gratë, të cilat në rast ruajtjen e shtatëzanisë të rrezikshme për shëndetin apo jetën e saj (tuberkulozi, diabeti dhe sëmundjet endokrine rënda, kancerit të organeve pelvike, sëmundje të sistemit të gjakut, sëmundjet e musculoskeletal, sistemin nervor dhe urogjenital dhe të tjerët);

 • Zbulimi i fetusit nëpërmjet shqyrtimit paralindjes së kromozomale të lindura apo anomalitë gjenetike; çrregullime disponueshmërinë lidhur me fetusin nezhyznesposobnostyu.


 • Aborti për arsye mjekësore para 20 javëve të shtatzënisë janë quajtur në fillim të periudhës së 20-28 javë - fund, pas 28 javësh të abortit - kjo është lindja e parakohshme.

  Pasojat dhe rehabilitimin pas abortit mjekësor


  Pas çdo abortit në një masë më të madhe apo më të vogël të shqetësuar gratë hormonal. Shkelja e ndritshme theksuar se u ndërpre pas shtatzënisë. Si rehabilitimin pas abortit mjekësor gjatë gjashtë cikle menstruale ardhshme COCs të rekomanduara (kontraceptive të kombinuara me gojë) për të normalizuar ciklin menstrual dhe të rivendosur ekuilibrin hormonal.

  Efektet e abortit mjekësor është vështirë të parashikohet. Teorikisht, në qoftë se operacioni është kryer nga personel i kualifikuar në mjedis adekuat spital, efektet e padëshiruara janë të minimizohet. Megjithatë, praktika tregon komplikime të shumta. Çdo grua e tretë, pas sëmundjeve aborti mjekësor vëzhguara inflamatore e organe gjenitale të brendshme, thyen muret e mitrës, gjakderdhje e rëndë, çrregullime menstruale, shtatzënitë pasuese Dështim shtatzanie, infertilitetit.