Gjakderdhje pas abortit

Pothuajse pas çdo ndërprerje e shtatzënisë (aborti) vërejtur dukuri e gjakderdhje mitrës. Në raste të rralla, mund të jetë mungon apo të jetë plotësisht i parëndësishëm. Kjo zakonisht ndodh në ditët e para pas abortit. Gratë që janë të ballafaquar me këtë problem, para së gjithash, të vënë një pyetje: "Sa kohë (është) gjakderdhje pas një aborti?". Mitrës gjakderdhje pas abortit mund të zgjasë 6 javë dhe zhvillohet intermittently. E gjitha varet nga lloji i kryer nga aborti.


Aborti kirurgjikale
Gjakderdhje rezulton nga aborti kirurgjik mund të ndodhë pas procedurave të kryera dobët. Po, shpesh në mitër mund të mbeten të undeleted e indeve fetale ose gjatë operacionit është lëndim në qafën e mitrës, e cila shkakton gjakderdhje.
Aborti mjekësor
Kohëzgjatja e gjakderdhjes pas abortit mjekësor kryer mund të jenë të ndryshme. Kështu roli qendror luajtur nga fakti, që aborti termi procedurë është kryer.

Mjekët shënim modelin e mëposhtme: të vogla vonesa menstruacioneve, aborti mjekësor rrjedhat e lehtë dhe ka më pak kohëzgjatjen gjakderdhje. Ky fakt shpjegohet lehtë me faktin se koha e shkurtër ende fekonduar dobët vezë në zgavrën e mitrës forcuar, dhe trupi i femrës ende nuk është hormonal.
Diktim e rasteve të tilla, ka 2 orë pas marrjes së drogës. Në raste të rralla - në 36-48 orë pas gjakderdhje aborti zhvillon.

Aborti Mini
Pas mini angazhuar abortin e gjakderdhjes janë rezultat i procesit të koagulimit të gjakut. Nuk është e rrallë dhe mund të shkaktohet nga futja e zgjidhjeve hyperosmolyarnыh 2 Tremujorin aktual i shtatzënisë apo abort spontan u zhvillua.
Kryer normalisht pas abortit gjakderdhjes modeste dhe ngjajnë hënën. Shpesh ata kanë karakter mazhuschyy. Alokimi i tillë jo më shumë se 14 ditësh nga ndërprerja e shtatzënisë të fundit. Shpesh ata mund të zgjasë deri në muajin e ardhshëm.

Si për të trajtuar?
Të ndaluar gjakderdhje pas vetëm aborti nuk mund, si një grua u përpoq. Mënyra e vetme është që të apelojë për gjinekologu.