Mjekimi pas abortit

Shpesh pas abortit, një grua të prirur për shumë infeksione, trajtimi i të cilëve kryhet zakonisht në një spital. E gjitha varet nga ashpërsia e sëmundjes dhe specifikat e saj.
Çdo mjek i cili shpenzon abortin duhet të sigurojnë që asnjë ind mbresë të mbetur. Studimi bëhet edhe në qoftë se mjeku dyshohet jo të plotë, abort spontan apo një grua për të kryer abortin pavarur mjekësore, pas së cilës trajtim është aspiratë vakum mbetjeve indet fetale.

Ndërlikim
Shpesh pas kusht një pacient aborti është shumë më keq. Kjo grua më tha dobësi e përgjithshme, në sfondin e presionit të ulët të gjakut që mund të jetë për shkak të humbjes së gjakut. Në këtë rast është më mirë që të konsultoheni me një mjek i cili do të përshkruajnë trajtim pas një aborti.
Trajtim
Nëse abortit kur trupi depërtuar infeksion i gruas që çoi në zhvillim ose salpingjitit Settings të dhe pastaj gruaja të jetë spital urgjente. Në këtë rast, trajtimi pas një shtatzëni ndërprerë, reduktohet në infuzion antibiotik dhe largimin e menjëhershëm të dëmtimit të dhëmbëve mbetura indeve fetusit, të cilat janë në fokus të infeksionit. Kështu duke përdorur aspiratën vakum.

Trajtimi me antibiotikë vazhdon për të përmirësuar gjendjen e grave, që është kur temperatura e trupit është mbajtur në nivele normale gjatë 24 orëve të fundit.
Nëse infeksioni është shprehur vetëm pak, nuk ka shenja të indeve të mbetur të zgavrën e mitrës, gruaja mund të jetë i kufizuar për të marrë antibiotikë me gojë. Nëse pas 2-3 ditë do të përmirësohet shumë (reduktohet intensiteti dhimbje, kthehet temperaturën e trupit deri normale) dhe gruaja mund të rezistojë duke mbajtur curettage.