Kur fillon muaj pas abortit

Shumë gra të interesuar në pyetjen: sa ditë apo muaj pas abortit të fillojë me menstruacione. Sigurisht, do të thotë saktësisht se kur një grua vezoret fillojnë të punojnë dhe të vijë muaji i parë pas abortit, e vështirë për të thënë - shumë varet nëse komplikimet nga aborti.
Por ata nuk do të ndodhë gjithmonë menjëherë pas abortit një muaj - vonesë muaj mund të jetë nga 10 ditë deri në 2 muaj. Një mungesë e zgjatur e menstruacioneve pas abortit mund të tregojnë dëmtimin e mukozës dhe scraping atë në shtresat e thella të muskujve, me zhvillimin e mundshëm të mbështjelljes në mitër. Një tjetër arsye pse nuk ka menstruacioneve gjatë pas abortit - një shtatzëni. Një grua mund të merrni shtatzënë brenda 1-2 javësh pas abortit gjatë shërimit të vezoreve, ajo është e rekomanduar për të përdorur kontraceptivë të hormoneve për disa muaj më pas.

Kur vjen muaj pas abortit?


Aborti është i dobishëm, ilaçe dhe vakum, secili kryhet në faza të ndryshme të shtatzënisë, dhe pas një muaji e çdo specie mund të ndodhë në kohë të ndryshme. Aborti vakum është e mundur vetëm deri në 5 javë më vonë keni për të përdorur një metodë tjetër. Kjo aborti është kryer nën anestezi të përgjithshme rrallë shkakton komplikime, data dhe muaj mund të jetë e saktë parashikuar. Si shtatzënia është jo më shumë se një muaj, një muaj më pas, pas ndërprerjes korrent mund të zbresë nga data e abortit, duke shtuar ditë për kohëzgjatjen mesatare të ciklit të gruas duke marrë ditën e abortit për ditën e parë të një cikli normal menstrual.

Ilaçet Aborti bërë edhe vetëm në fazat e hershme, kështu që hëna pas tabletave abortit ardhur edhe si pas vakum - si pas një periudhe normale. Problemet mund të ndodhë vetëm në rastet e komplikuar nga gjakderdhje, dhe aborti mjekësor nuk ndikon në ciklin kalendarik.
Lunar pas abortit instrumentale dhe kirurgjik të fillojnë në varësi të moshës gestational në të cilën ai e bëri. Sa më shumë shtatzënia, sa më gjatë që mund të zgjasë më shumë dhe përzgjedhja do të rifillojë vezoret.

Kur aborti deri në 12 javë hëna është reduktuar zakonisht për 45 ditë pas, ndërsa aborti në dëshminë prej 12 deri 22 javë, ndarja janë si në periudhën e pas lindjes - deri në 2 muaj, dhe pastaj të rivendosur funksion ovarian. Cikli i ardhshëm fillon me gjatësinë e zakonshme e menstruacione, por jo më shumë se 25 muaj pas një aborti të tillë, dhe menstruacioneve të parë mund të jetë i varfër në sekrecionet mazhuschymy.