Kur mund të merrni shtatzënë pas abortit

Pavarësisht nga fakti se pothuajse të gjitha gratë të shkojnë për abort me vetëdije, shumica pa dyshim i shqetësuar për mundësinë e gjetjes shtatzënë pas abortit, dhe sa shpejt ajo mund të ndodhë. Arsyet për këtë interesi është mjaft e natyrshme, disa nuk duan të përsëritur procedurën, ndërsa të tjerët, në të kundërt, janë duke planifikuar që të ketë fëmijë në të ardhmen dhe përjeton pasojat e mundshme.
Në këtë artikull dhe të flasim për kur ju mund të merrni shtatzënë pas një aborti, dhe në përgjithësi ka një probabilitet.

Shanset e shtatzënisë pas abortitSigurisht, aborti - një procedurë e rrezikshme që kërcënon çrregullimeve të ndryshme riprodhuese, duke përfshirë edhe shterpësinë. Megjithatë, mundësia e pasojave negative dhe paaftësia për të pasur fëmijë në të ardhmen në masë të madhe varet nga faktorët e mëposhtëm:

 • Mënyra e procedurës;

 • Kushtet që janë shtatzënia ndërprerë;

 • Mjeku profesionalizmit;

 • comorbidities, dhe shëndetin e përgjithshëm të gruas.


 • Shtatzënia pas llojeve të ndryshme të abortit


  Sipas ligjit, aborti më traumatik mjekësore është konsideruar si një klasik, i cili kryhet nga scraping me embrionit endometrium. Megjithatë, edhe pas abort kirurgjik mund të bëhet shtatzënë pothuajse menjëherë (brenda dy javësh). Kjo ndodh nëse procedura u zhvillua pa komplikime, restauruar funksion riprodhues.

  Por mjekët rekomanduar me forcë për të shmangur këtë situatë për shumë arsye:

 • Së pari, në qoftë se një grua u bë shtatzënë përsëri një muaj pas abortit, ajo nuk do të thotë se trupi i saj është shëruar plotësisht pas përjetuar stres.

 • Së dyti, shtatzënia e ardhshme mund të jetë shumë problematike, pasi nuk është një listë e gjatë e patologjive, të cilat mund të kandidojë në qoftë se gruaja u bë shtatzënë menjëherë pas abortit.


 • Prandaj gjinekologë besojnë se periudha minimale, kur ju mund të merrni shtatzënë pas një aborti nuk duhet të jetë më pak se tre muaj.

  Shanset e shtatzënisë pas ndërprerjes së drogës praktikisht nuk është reduktuar, por vetëm në qoftë se aborti u zhvillua pa pasoja.