Kur mund një abort

Përcaktoni nëse gratë që të ketë një abort, mund vetëm nga një personel i kualifikuar. Pas procedurës ndërprerjes së parakohshme të shtatzënisë mund të shkaktojë pasoja negative, duke përfshirë edhe pamundësinë për t'u bërë shtatzënë në të ardhmen.
Afatet për abort
Përcaktimi i periudhës për sa javë shtatzënë që ju mund të bëni abortin shumë interesante. Me kërkesën e një gruaje mund të ketë një abort kur shtatzënia është 12 javë. Pas kësaj periudhe, aborti është gjithashtu e mundur, megjithatë, për nevojën e tij të contraindications mjekësore të shtatzënisë.

Aborti treguar praninë e anomalive fetale, duke përfshirë devijime kromozomale dhe në të rënda, sëmundje kronike somatike në femra. Në këtë rast, zgjatja e shtatzënisë mund të çojë në dekompensimi e sëmundjeve kronike dhe një kërcënim për jetën e grave. Aborti në shtatzëni shumë se 8 javë do të jetë gjithmonë kirurgjike përdorur scraping.
Është gjithashtu e rëndësishme të dini se deri kur ju mund të bëni një tableta abortit dhe vakum abortin. Pa dyshim, këto metoda janë më pak traumatike për trupin e femrës. Por mundësia e llojeve të tilla të abortit ekzistojnë vetëm në fazat e hershme. Metoda Tablet për një periudhë maksimale, kur ju mund të bëni abort deri në 6 javë, dhe për nxjerrjen vakum - 8 javë.

Kufirin e moshës për abort nuk është. Megjithatë, personat nën 15 vjet për abortin duhet leje nga një prind.
Numri i lejueshëm i aborteve
Shumë njerëz pyes veten nëse ju mund të bëni një abort të dytë, dhe është një kërcënim për shtatzëninë e ardhshme. Kufijtë sa shpesh ju mund të ketë një abort nuk ekziston. E gjitha varet nga karakteristikat individuale të organizmit, llojin e ndërhyrjeve për abortin, dhe aftësi të gjinekologu.
Vetëm një grua vendos se sa herë ju mund të ketë një abort, por ajo duhet të mbahet mend se çdo aborti është një stres të rëndë për të gjitha organet dhe sistemet e trupit. Pasojat e abortit mund të jenë të paharrueshme.

Edhe me metodat më pak invazive shpesh nuk mund të shmangur dështimin hormonal. Nëse komplikimet e mundshme të abort kirurgjik si vrimë mitrës. Në një rast të tillë nuk është gjithmonë e mundur për të eliminuar defektin në murin e mitrës apo të ndaluar gjakderdhje. Prandaj është e nevojshme për të hequr mitrës, e cila çon më tej të pamundësisë për të krijoj.