Çdo gjë në lidhje me kontraktimet e mitrës aborti pas abortit

Aborti - kjo nuk është procedura më e këndshme, megjithatë, është mjaft popullore. Sipas statistikave, vjen vetëm çdo fëmijë të tretë. Dhe shpesh ajo vëren gjakderdhje pas abortit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni më shumë në lidhje me të. Për të shmangur pasojat e pakëndshme e abortit duhet ta dinë paraprakisht se çfarë është dhe si është kjo procedurë. Në këtë rast, rreziku i pasojave negative do të jetë shumë më e ulët. Prandaj, aborti quhet aborti. Për më tepër, kjo procedurë gruaja mund të mbajë vetëm kushtet deri në 28 javë. Në qoftë se ajo është mbajtur jo më vonë se ajo është lindje e parakohshme. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se aborti është i ndarë në: artificiale dhe myyazytsilnyy. Myyazytsilnym quhet abort aborti, e cila ndodh shpesh në faza shumë të hershme, shumë gra nuk e di edhe se ata ishin shtatzënë, ata mendojnë se ata kanë qenë të vonuar. Duhet të theksohet se aborti myyazytsilnyy, e cila është përsëritur njëri pas tjetrit shtatzënisë, e quajtur gabim i përhershëm, kështu që është konsideruar si një sëmundje. Shkaqet e saj mund të jetë aborti i mëparshëm, patologji ovarian, mosfunksionim i tyre, sëmundjet inflamatore gjenitale, konflikti rezus dhe të tjerët. Përveç abortit shpesh çojnë trauma fizike dhe psikologjike dhe marrëdhënie të tepruar seksuale. Kjo është arsyeja pse disa gra kanë aborte në shtëpi, që shpesh çon në varfëri.

Mjekët dallojmë disa faza të abortit, kërcënuar drejtuar aborti që filloi, e plotë dhe abortin paplotë. Secili me karakteristikat e veta. Kështu, kur një grua ndihet e kërcënuar abortit dhimbje të dobët tërhequr ose shurdhim në kryqe dhe bark të ulët. Në fazat e mëvonshme që mund të jenë të cramping në natyrë. Duhet të theksohet se në këtë rast shpesh diktim mungon ose të parëndësishme. Nëse marrim parasysh aborti filluar, në këtë rast diktim dhe cramping do të jetë më e theksuar. Si rezultat i kësaj, gratë mund të marrin hapa për të ruajtur frutin. Mjekët Aborti në rrjedhën e përshkruar dhimbje cramping në gjakderdhje të ulët bark vetëm dhe shumë të rënda. Në këtë rast, të bëjë diçka që do të jetë pothuajse e pamundur. Kjo mund të rezultojë në abort të plotë ose jo të plotë. Kështu, ne mund të konkludojmë se fruti nuk do të ruhen. Kështu, një abort embrion i paplotë pjesërisht jashtë mitrës, zakonisht me membranat më të vonuara fetusit, duke përfshirë placenta. Dhe kjo kërcënon komplikime të ndryshme. Kur aborti plotë fekonduar vezën krejtësisht jashtë mitrës, ajo është e ulur, atëherë gjakderdhja ndalet. Në këtë rast, gruaja nuk është e kërcënuar. Ndonjëherë, tkurrjen e mitrës, pas abortit nuk do të ndodhë, atëherë embrioni është i vdekur nuk punojnë me të. Kjo situatë kërkon ndërhyrje mjekësore të menjëhershme për të parandaluar komplikimet dhe ndryshime dytësore. Kur kontraktimet e mitrës, të cilat duhet të ndodhin pas vdekjes së fetusit, të pamjaftueshme për të hequr atë, është shkëputja panxituar i vezën. Kjo mund të shoqërohet me një mjaft të gjatë, por jo midis gjakderdhje të bollshme mitrës, të cilat shpesh çon në anemi. Këto mjekët abort quajtur zgjatur. Në këtë rast, një depërtim i madh yyazytsirnist e mikroorganizmave nga vaginës në mitër, përmes membranat e infektuar. E gjithë kjo në masë të madhe përkeqëson abortin myyazytsilnyy. Gruaja mund të fillojë ethe, dhe ajo mund të zbulojë veten në pidhi shkarkimin. Kjo është arsyeja pse ajo ka nevojë për të parë një mjek, edhe për sekrecionet vogla. Po, ju mund të mbani fruta dhe për të shmangur ndërlikimet që mund të çojë në varfëri. Aborti i detyruar është ndërprerja e qëllimshme e shtatzënisë. Ka mjekësore dhe penale. Mbajtur për herë të parë direkt obstetër-gjinekolog në spital, para lindjes apo lindjes shtëpi. Arsyet mund të jenë të ndryshme, të dy indikacionet mjekësore dhe sociale, si dhe dëshirën e gruas. Megjithatë, aborti i tillë ka contraindications. Në mënyrë tipike, këto përfshijnë sëmundjet akute infektive, inflamacion të organeve gjenitale, lezione purulent, periudhë më pak se gjashtë muaj pas abortit mëparshëm. Në fazat e mëvonshme të abortit shtatzënisë është i kundërindikuar. Megjithatë, në disa raste, mjeku mund të bëjë lëshime nëse ofrimit të rrezikshme për jetën e grave. Nëse periudha e humbur ishte 20 ditë, aborti mund të kryhet nga vakum ekskohleatsii ose mini-abortit. Ajo merr rreth 2 minuta nën anestezi lokale. Pas kësaj gruaja duhet të shtrihem për gjysmë ore, dhe pas 2-3 orësh ai mund të kthehet në jetën e përditshme. Duhet të theksohet se ndërlikimet e kësaj procedure 5 herë më pak se në mënyrë tradicionale. Megjithatë, ata nganjëherë ndodhin. Si pasojë, gruaja ka nevojë për 4 ditë pas abortit për të shmangur hipotermi dhe mbingarkesën fizike. Brenda 3 javë për të përjashtuar marrëdhënie seksuale. Dhe për tkurrjen e mitrës, u zhvillua në forcë të plotë, ajo është e rekomanduar për të monitoruar zbrazjes kohë të fshikëzës dhe zorrët. Nëse nuk ka leje pas abortit të kryer në këtë mënyrë, ajo është konsideruar si një shenjë të mirë, kështu që ai ishte normale. Por, pas tri ditësh, mund të jenë, por nuk duhet të panik, pasi kjo është një reagim në përgjigje të ndryshimeve hormonale. Ilaçe Aborti mund të dhe, në këtë rast gruaja japin mifehin. Kjo nuk është e kërcënuar abortit varfëri, por kjo është e aplikueshme vetëm në fazat e hershme. Ky medikament shkakton tkurrjen e mitrës, si gjatë menstruacioneve, duke rezultuar në ndodh abort. Në metodat klasike mëvonshme kryer një abort, i cili kërkon anestezi të përgjithshme. Së pari, duke zgjeruar qafën e mitrës, atëherë një të veçantë endometrium mjet vыskablyvaetsya me vezë fruta. Si rezultat i kësaj, mitra është reduktuar, dhe ju mund të shikojnë përzgjedhje e vogël. Pas kësaj ka mbajtur atë zgavër të pastër. Jeta seksuale është e lejuar pas 21 ditësh. Ajo me siguri duhet të dinë të gjithë në lidhje me abortin përpara se të vendosni të shkoni për të. Gjithashtu mos harroni se kjo është një masë ekstreme. Ndoshta më e mirë për të lënë fëmijën dhe të presin për ditëlindjen e tij, e cila do të sjellë shumë gëzim.