E cila termi bëjë abortin

Në rast të një shtatzëni të padëshiruar, shumë gra janë të ballafaquar me pyetjen: "Si dhe deri kur lejohet të kenë abort?".
Krejtësisht metodë e sigurt e abortit nuk është. Çdo metodë mund të çojë në komplikacione të ndryshme, e cila është gjakderdhje dhe inflamacion. Këto janë pasojat e abortit shpesh pa shkaqe të dëshiruar më tej shtatzënisë.
Aborti mjekësor
Para se të vendoset mbi këtë metodë radikale, një grua duhet të bëjë një vendim të informuar. Nëse rrethanat detyrojë një grua që të ketë një abort, është më mirë për të bërë atë në një fazë të vogël.

Lloj më e sigurt e abortit është një mjekësore, e cila mund të jetë i vogël dhe deri në 6 javë (nga dita e fundit e menstruacioneve). Me këtë metodë të gruas abortit merr droga që shkaktojnë refuzimin e vezën, duke çuar në vdekjen e fetusit.
Kjo metodë e abortit ka disa avantazhe. Së pari, në mungesë të ndonjë endometrium dëme, e cila përjashton hyjnë infeksion e gruas trupit. Së dyti, kjo metodë nuk kërkon anestezi, e cila është shumë më e lehtë dhe redukton kohën e saj që mbajnë kaluar në procedurë.

Disavantazhi i kësaj metode është fakti se ajo nuk është gjithmonë një rezultat prej 100%, ose në disa raste pas marrjes së drogës, shtatzënia nuk është ndërprerë. Në situata të tilla, zhvillohet një mini-abort ndryshe - vakum.
Aborti vakum
Ky lloj i abortit ka kushtet e mëposhtme të: 5-7 javë ngjizje ose jo më vonë se 6-14 javë nga dita e fundit e muajit. Një aborti vakum me kushtet e mësipërme, nën anestezi të përgjithshme, e cila plotësisht eliminon dhimbje. Gjatë kësaj procedure, veza e fekonduar duke përdorur një të veçantë instalimet tub vakum për dalje jashtë përmes vaginës.

Kushtet aborti
Extreme (maksimum) Periudha për ndërprerjen aktuale të shtatzënisë (aborti) është 22 javë. Afat më të shkurtër, më të ulët probabiliteti i komplikimeve të ndryshme pas procedurës. Kështu, në qoftë se afati normal shtatzënisë jo më shumë se 12 javë, shenjat për zbatimin e saj mund të jetë vetëm:

  • patologji fetusit zbuluar;

  • gjendja pashpërblyer e nënës (të tilla si diabeti);

  • indikacionet sociale (përdhunim).


  • Në raste të tjera, aborti nuk është kryer.