Hynepryston Aborti

Për parandalimin emergjente e shtatzënisë pas raportit seksual të pambrojtur mund të aplikojnë tableta Hynepryston përmbajnë 10 mg të mifepristone - steroid sintetike.

Hynepryston: Udhëzim mbi zbatiminPaketë përmban 1 ose 2 pllakat e medikamentit. Para përdorimit, është e rëndësishme për të kuptuar se si Hynepryston: ajo bllokon receptorët progesterone, ndërprerë rregullimin e saj në shtojcë e një vezë pllenohet, dhe gjithashtu ndikon ovulacionit, progesterone nuk është ngadalësuar në mënyrë të konsiderueshme. Përveç kësaj, drogës shkakton trashje të mukusit cervikal dhe krijon kushte të pafavorshme për shtatzëninë në zgavrën e saj.

Hynepryston: indikacione, Kundërindikimet, efektet anësore  • Treguesit kryesore - është parandalimi i shtatzënisë së padëshiruar pas marrëdhënies së pambrojtur, për të cilat drogës marrë jo më vonë se 72 orë pas saj.

  • Kundërindikimet pritja - dështimi i veshkave gjëndra ose hormonet pritjes veshkave, dështimi i zemrës, predispozicion për trombozë. Mos përdorni ilaçe me drogë jo-steroidal anti-inflamator. Jepni gji jo më herët se 2 javë mund të jetë pas marrjes Hyneprystona.

  • Efektet anësore të drogës - dhimbje koke dhe marramendje, vjellje, ethe, diktim nga vagina, reaksion alergjik ndaj Hynepryston.

  • Pasojat e mbidozë droge - pamjaftueshmëri veshkave.


  • Shpesh gratë pyetja është: Postinor ose Hynepryston - e cila është më e mirë për parandalimin e emergjencës e shtatzënisë? Nëse Postinor përmban levonorgestrel hormon natyral, Hynepryston - një droge sintetike ka më pak efekte anësore. Ajo është më e besueshme për parandalimin e shtatzënisë nuk të çojnë në parregullsi menstruale dhe është i pavarur nga fazat e tij. Por në qoftë se një grua e mori Hynepryston, por vonesa menstruacioneve, ju duhet të bëni një test shtatzënie dhe ekzaminuar nga një mjek.