Ku mund një abort

Shtatzënia nuk është gjithmonë një ngjarje e lumtur, ka situata kur një grua është e detyruar që të ketë një abort. Dhe pastaj pyetja: "Ku mundet një abort dhe ku më mirë për të bërë?" Le të përpiqen të merren me ta së bashku.

Ku mund të bëjë abortin?


Ku mund të bëjë abort kirurgjik? Përgjigja është me sa duket e qartë - në spital. Por ju mund të ketë një abort në një klinikë private, kështu që ku më të mirë për të bërë atë? Nuk mund të thuhet se në spitalet publike aborti që ju bëni më keq se në klinikën private - Mjekët e mira janë kudo. Por në qoftë se shtatzënia është tashmë e madhe, kështu që ju nuk e shikoni ku ju mund të bëni një abort në fund, ne duhet të kujtojmë se pritshmëria e vendeve në spitalet publike mund të marrë një kohë të gjatë. Për më tepër, aborti vonë në shtatzëni (më shumë se 10 javë) të bëjë ose për arsye mjekësore, ose në rast të dhunimit. Për këtë arsye, nuk është e nevojshme për të vonuar një apel për klinikën antenatale. Aborti Surgical është një spitali gjinekologjik, kështu që duhet të jenë në klinika gjinekologjike apo Materniteti. Dhe sigurisht, klinika duhet të gjitha certifikatat dhe lejet për operacione të tilla. Pasojat e abortit mund të jetë e vështirë, dhe në qoftë se ajo do të bëjë asnjë kushtet e nevojshme, kërcënim për jetën e pacientit nuk e ka parë të tilla joreale. Pra, kur të zgjedhin institucionet jetë tepër i kujdesshëm. Ju gjithashtu duhet të dini paraprakisht nivelin e çmimeve dhe klinikat rehati në institucione të ndryshme mjekësore mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Rreth hotelit kjo nuk është një arsye - zakonisht gruaja shkarkuar disa orë pas operacionit, por mund të kenë nevojë për të qëndruar në spital për 1-2 ditë.

Ku mini-abortin?


Kur shtatzënia është e vogël (5-6 javë), logjikisht pyes veten ku bëjnë abortin vakum, sepse ajo është më pak traumatike, dhe kështu më të sigurta për shëndetin e grave. Kjo aborti mund të bëhet në klinikat private dhe në spitalet publike. Hospitalizimi pas abortit vakum është e nevojshme.

Ku për të bërë abortin mjekësor?


Aborti mjekësor bëhet edhe në spitalet publike apo klinika private rreth çdo abortit në shtëpi, ne nuk mund të shkojnë, çdo gjë duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrje mjekësore. Shpesh shkruar Deklarata se tableta abortit në ditën e trajtimit. Kjo është në fakt një pak më të gabuar. E njëjta inspektimit ditë do të ofrohet për t'u testuar dhe për të përfunduar një marrëveshje me shkrim, por aborti do të jetë një ditë tjetër. Nuk ka teste të mëparshme dhe me ultratinguj se një abort nuk do të jetë - ju duhet ta konfirmoj shtatzënisë. Atëherë pacienti është dhënë ilaçe për abort, pas marrjes së tyre, gruaja mbetet për disa kohë në klinikë. Ditën e tretë ajo u kthye në klinikë, ku ajo mbështetur dhënien e drogës dhe të lënë për një periudhë prej të paktën 4 orë. Dhe pas 10-14 ditësh pacienti duhet të vizitoni mjekun përsëri për të konfirmuar abortin.

Vendet ku aborti është i ndaluar


Disa gra ankohen për vështirësinë e marrjes referime për abortin, por në qoftë se ju mendoni se disa gra janë edhe më të pafavorshme, sepse ka vende ku aborti është i ndaluar. Për shembull, një ndalim të plotë për abortin operon në Angola, Afganistan, Bangladesh, Venezuela, Honduras, Guatemala, Egjipti, Iraku, Indonezia, Irani, Jemeni, Kolumbi, Libia, Libani, Mali, Mauritania, Nikaragua, Nepal, Emiratet e Bashkuara Arabe, Omani, Papua New Guinea, Paraguai, Siria, El Salvador, Kili dhe Filipinet. Në këto vende, aborti konsiderohet një krim dhe është ekuivalente me vrasje, aborte të kryera në raste të rralla, zakonisht në rrezik jetën e grave.

Vetëm për situata të jashtëzakonshme mjekësore dhe të tjera e bëjnë abortin në Argjentinë, Algjeri, Brazil, Bolivi, Gana, Izrael, Kosta Rika, Kenia, Meksika, Maroku, Nigeria, Peru, Pakistani, Polonia dhe Uruguaj.
Dhe në Angli, Islanda, India, Luksemburgu, Finlanda dhe Japonia të bëjë abortin vetëm për arsye mjekësore, sociale dhe ekonomike dhe me përdhunim.