Llojet e abortit

Aborti i detyruar apo aborti mund të kryhet me kërkesë të gruas, ose për arsye mjekësore kur neposredstvenno të shtatzënisë krijon një kërcënim për jetën e gruas dhe vetëm është i kundërindikuar. Në rastin e parë një aborti mundur paraprak për 12 javë ngjizje, i dyti - deri në 22 javë. Por pas - kjo do të konsiderohet si një lindje e parakohshme.

Metodat e abortit


Listuara më poshtë, të cilat janë llojet e abortit, dhe cilat janë karakteristikat e automjeteve të tyre:

 • Aborti mjekësor. Kjo metodë është përdorimi i pilulave që ndalojnë zhvillimin e shtatzënisë. Për këtë qëllim, përdorni mifepristone. Drogës pengon formimin dhe veprimin e progesterone, e cila konsiderohet hormon kryesor të shtatzënisë. Kjo shtatzënisë ngrin. Plotësuar veprimin e Misoprostol drogës, e cila shkakton cramping mitrës, duke ndihmuar privojnë vezën e pjelluar.

 • Mini-abort duke përdorur një makinë të veçantë vakum , e cila është duke krijuar presion negativ në mitër, "lot" mur vezë e fekonduar. Embrione të mëtejshme janë hequr nga zgavrën.

 • Aborti kirurgjikale është për të mbajtur curettage. Kjo embrioni është larguar së bashku me një pjesë të mukozën e mitrës. Vetëm para curettage është i nevojshëm për të rritur lumen e kanalit cervikal me zgjeruesit të veçanta për të bërë të mundur futjen e një curette.


 • Aborti dhe periudha e shtatzënisë

  Gjithkush e di se zgjedhja e abortit dhe shtatzanisë janë të ndërlidhura ngushtë. Prandaj, duke kuptuar se ka lloje të abortit, është e rëndësishme për të kuptuar se cilat kushte do të jetë e përshtatshme për të përdorur një ose mënyrë tjetër. Në fillim të aplikojnë këto lloje të abortit si aborti mjekësor dhe vakum. Se këto metoda e abortit mund të përdoret deri në 6 javë të shtatzënisë. Më vonë - vetëm curettage kirurgjikale. Si veza e fekonduar në afatin e bën të dendur të bashkëngjitni endometrium, metodat më pak invazive nuk janë efektive.

  Siguria dhe lloje të komplikime abortit
  Metodë e sigurt aborti nuk është. Çdo lloj i abortit është konsideruar si një stres të rëndë goditje në trupin e femrave. Veçanërisht të prekur sistemin endokrin, pasi nuk është një dështim i fortë i homeostasis hormonal. Kështu, më herët periudha ngjizje, më pak rrezik të efekteve anësore dhe komplikime të rënda.
  Për të gjitha llojet e abortit ekziston mundësia e komplikimeve. Shpesh kjo lezione infektive apo gjakderdhje gjenitale. Në disa raste, procesi qelbëzuese shtrihet në indet përreth dhe organeve. Kur probing vrimë muri mitrës është e mundshme që kërkon kirurgji më serioze. Në periudhën e mëvonshme, pas një abort mund të zhvillojë abort zakonshëm për shkak të pamjaftueshmërisë isthmic-i qafës së mitrës. Kur përdorni curettage kirurgjikale abort në periudhën e largët pas intervenimit të mund të zhvillojë Endometrioza dhe patologjisë shtojcë e placentës në shtatzënitë pasuese.

  Megjithatë, aborti konsiderohet lloji më i sigurt i abortit mjekësor. Përparësia kryesore është se nuk ka trauma mekanike e mitrës dhe të mitrës. Dhe gjithashtu minimizuar rrezikun e komplikimeve inflamatore. Megjithatë, është e mundur zhvillimi i gjakderdhje serioze dhe dështimit hormonal. Ekziston edhe një shans i heqjes jo të plotë të embrionit, në të cilin rast ka nevojë për llojet e tjera të abortit.