Shërim pas abortit

Procesi i shërimit pas një aborti është çdo grua individualisht. Shërim i suksesshëm i trupit pas një aborti është i nevojshëm për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve. Prandaj, pas abortit, ju duhet të ultrazërit. Kjo do të lejojë kohë për të identifikuar komplikime dhe të bëjë të gjitha masat e nevojshme mjekësore.
Rivendosja hormonal
Le të shqyrtojmë më në detaje se si të shërohen shpejt pas abortit dhe të kthehet në të njëjtën ritmin e jetës. Për të rifilluar ciklin pas abortit, dhe për të balancuar çekuilibër hormonal ngrit doza e përshkruara të ulët të hormoneve. Në mënyrë tipike, kjo kontraceptive orale, të cilat gjithashtu të parandaluar një shtatzëni të dytë. Ne e dimë se mitra është restauruar zakonisht brenda gjashtë muajsh, kështu që kjo periudhë është veçanërisht e rëndësishme që të përdorin kontraceptivë.

Rimëkëmbjes pas abortit mjekësor është më pak e dhimbshme se sa me llojet e tjera të abortit. Problemi kryesor rrjedh nga fakti se pas administrimit të dozave të larta të hormoneve nënshtrohet ndërprerje të konsiderueshme në ciklin menstrual. Por zakonisht, cikli po shërohet pas 2-3 muajsh.

Masat për shërim pas abortit


Përcaktoni se sa kohë trupi është restauruar pas një aborti është shpesh e vështirë. Që nga kohëzgjatja e kësaj periudhe varet nga periudha për të cilën ndërprerë shtatzëninë, metodë aborti, prania e komplikimeve dhe karakteristikat individuale të organizmit. Për të shpejtuar procesin e shërimit do të respektojnë rregullat e mëposhtme:


 • Ushqyerit. Është e rëndësishme për të kufizuar të gjitha ushqimet "irrituese" të tilla si djegëse, të kripura dhe yndyrore ushqime. Mos konsumoni kafe dhe alkool.

 • Refuzimi i shprehive të këqija.

 • Seksualiteti mohim, të paktën tre javë pas abortit. Gjatë kësaj periudhe, veçanërisht shans të lartë të bashkimit të infeksionit akut dhe inflamacion.

 • Higjienën personale.


 • Pas një aborti bëhet, shërohen këshilla shpejtë ndihmën e një psikologu të kualifikuar. Për shumicën e problemeve, pasi aborti është i lidhur me zhvillimin e çrregullimeve depresive. Të ndihmojë në lehtësimin e stresit të tilla si fizioterapi:


 • chiropractic;

 • masazh dhe vorbull;

 • hidroterapi;

 • akupunkturë;

 • lazer terapi;

 • magnetike dhe të tjerët.


 • Përveç rekomandimeve kryesore të rimëkëmbjes lejueshme abortit nga lëndimi, por në qoftë se nuk ka contraindications. Në këtë rast, zbatohen tretësirë ​​e bimëve Borovaya mitrës, e cila ndihmon normalizimin e ciklit dhe është një masë parandaluese e inflamacionit.