Vakum aspiratë

Vakum aspiratë - një mini-operacion, gjatë të cilit duke përdorur një thithje të veçantë vakum kryhet ashensor (thithje) përmbajtjen e mitrës. Gjatë vakum aspiratë heq vetëm shtresa e sipërfaqes së endometrium e mitrës, mitrës dhe muret e tij nuk e dëmtuar pothuajse.

Vakum aspiratë në gjinekologji - esenca dhe qëllimi i


Në shumicën e grave, termi "aspiratë vakum" është i lidhur me shtatzëni të padëshiruar, ose më mirë një metodë të caktuar të përfundimit. Në të vërtetë, në gjinekologji një metodë që përdoret shpesh për abort, por mund të ketë qëllimet e tjera të zbatimit të saj, duke përfshirë:


 • Postpartum vakum "spastrimit". Vakum aspiratë pas lindjes është e nevojshme në rastin e funksionit të dobët kontraktil së mitrës për të hequr mpiksjen dhe indeve placentar.

 • Vakum "spastrim" pas abortit humbur apo abort spontan. Një për të marrë vezë (në BZ) ose mbetjeve (me aborteve jo të plota).

 • Mjekësi aspiratë vakum në sëmundjet inflamatore e mitrës.

 • Diagnostike aspiratë vakum endometrium jonormal me shqyrtimin e tij të mëvonshëm histologjike.


 • Vakum aspiratë është një procedurë pacient i jashtëm jo më shumë se 10 minuta merr pas gruaja për 1 orë duhet të mbikëqyret në një mjedis spital.
  Është e dhimbshme për ta bërë aspiratën vakum? Asnjë. Procedura është praktikisht pa dhimbje, siç është bërë nën anestezi lokale. Një grua mund të ndjeni dhimbje xhoko dhemb në bark.

  Aborti me aspiratën vakum


  Vakum aspiratë (mini-abort) përmbajtja mitër ndoshta metoda më e sigurt dhe të ulët ndikimi i abortit në ekzistencë sot. Por këto mini-abortet janë të efektshme vetëm në shtatzëninë e hershme (deri në 5 javë).

  Pyetja më e shpeshtë që gjinekolog dëgjuar nga pacientët e tyre në lidhje me natyrën dhe kohëzgjatjen e procedurës së shkarkimit të kryer pas aspirata vakum. Një përgjigje të qartë për këtë nuk është e mundur për të dhënë, si intensiteti dhe kohëzgjatja e shkarkimit varet nga kohëzgjatja e shtatzënisë dhe faktorë të tjerë. Por ka disa "mesataret.
  Po, diktim i vogël mund të ndodhë për disa ditë pas aspiratës vakum, atëherë ata bëhen të lëngshëm ose mukoide në natyrë. Në disa gra, pas disa kohë (2-5 ditë) mbulohen më shumë harlisur gjakderdhje menstrualnopodobnoe, prania e të cilit mund të jetë një opsion normat dhe mund të tregojnë komplikime posleabortnыh. Gjakderdhje masive, shkarkesë të verdhë nga prishur erë - një arsye për trajtim të menjëhershëm për ndihmë mjekësore.

  Së pari pas aspirata vakum muaj zakonisht fillojnë në 30-35 ditë, mund të jetë një vonesë prej 7 ditësh. Cikli menstrual rregullohet për muaj.

  Rehabilitimi dhe komplikime pas aspiratës vakum


  Teknika e aspiratës vakum të përmbajtjes së mitrës është relativisht i sigurt. Komplikime të rënda fizike në shumicën e rasteve nuk është vërejtur, rehabilitimi të gjatë zakonisht nuk është e nevojshme. Komplikimi më i zakonshëm është endometritis - inflamacion i murit të mitrës, dhe në rastin e abortit - paplotë ashensor vezën. Në disa raste, ka pasoja shumë të rënda: vrimë mitrës, gjakderdhje masive, pnevmoэmbolyya, infertilitetit.

  Rivendosja e trupit femëror pas aspiratës vakum ndodh brenda një deri në dy javë. Nëse qëllimi ishte aborti aspiratë vakum, pastaj si një mjek rehabilitimi do të përshkruajnë COC (Regulon, Novinet dhe të tjerët) për disa cikleve menstruale. Nëse është e nevojshme, recetë e mundshme e antibiotikëve.
  Mungesa e zgjatur e menstruacioneve pas procedurës mund të tregojnë aspiratën vakum si ndërprerje hormonal dhe një konceptim të ri (është e rëndësishme të kujtojmë se një shtatzëni e re pas aspiratës korrent mund të ndodhë para se të periudhës së parë menstrual).