Dhimbje ose aborti

Aborti i detyruar përdorur nga shumë gra që të shpëtoj të fetusit padëshiruar ose për arsye mjekësore. Mjekësia moderne ofron disa opsione për abortin, zgjedhja e të cilave varet nga periudha. Kur shtatzënisë deri në 12 javë mund të ndërpresë drogës apo vakum aspiratën, në një datë të mëvonshme bëjnë abortin kirurgjik. Gratë ndryshe tolerojë abortin. Kjo varet nga mosha, lindja e mëparshme, sëmundjet gjinekologjike dhe nivelet e stresit. Por në çdo rast, të gjithë të shqetësuar në lidhje me një pyetje: a është e dhimbshme që të ketë një abort?


Dhimbje të ndryshme të përjetuara nga të gjitha gratë në çdo lloj procedure. Kjo është ndërhyrje në trup, dhe ajo kurrë nuk kalon pa u vënë re. Por shumica kanë qenë me të besojnë se aborti - ajo dhemb, sidomos psikologjikisht, dhe plaga shërojnë shumë të gjatë. Një dhimbje fizike lehtë ankorua drogave të ndryshme. Mendoni se dhimbja mund të ndjehen gratë në lloje të ndryshme të abortit.

Ilaçet Aborti

Ajo është përdorur në fazat e hershme. Kuptimi i saj është se gruaja merr drogë, sipas të cilave mitra është reduktuar dhe dëbimin e vezën. Grua me dhimbje ndjehet si një periudhë. Pra, kërkoni lidhje është aborti - apo lënduar - nuk ia vlen. Intensiteti i dhimbjes varet nga femrat, mosha gestational dhe shumë faktorë të tjerë. Disa theksohet dhimbje të lehtë, ata lehtë portative, ndërsa të tjerët nuk mund ta bëjë pa mjekim dhimbje. Por, ju lutem vini re se gjatë procedurës mund të marrë vetëm kapanoneve Por, si medikamente të tjera bllokojnë veprimin e barnave të përdorura për abort.


Vakum aspiratë

Kjo është një metodë më e butë e abortit në fazat e hershme se ajo e përdorur më parë. Një procedurë nën anestezi lokale ose të përgjithshme dhe zakonisht merr kohë shumë pak. Ato gra që janë të interesuar, ose do të dëmtojë merak abortit vakum kot - është një procedurë e sigurt dhe pa dhimbje. Zakonisht, pasi ajo u vu re komplikacione.

Aborti kirurgjikale

Zakonisht aborti më e dhimbshme me këtë metodë. Ajo është quajtur gjithashtu curettage, dhe kohët e fundit e përdorur këtë metodë vetëm për arsye mjekësore. Aborti kirurgjik ka shumë disavantazhe dhe efektet anësore:  • Procedura kryhet për disa ditë, gjatë të cilave një grua duhet të qëndrojnë në spital;

  • për më tepër ajo është shtatzënë merr drogë të veçanta për të nxitur procesin e lindjes dhe zgjerimin e mitrës, të përshpejtojë këtë proces artificialisht;

  • Pjesë foshnjës trupit nxjerra nga pincë, heqjen këmbët dhe trajton në mitër;

  • scraping mbajë një lak të veçantë, e cila mund të plagosë Mukoza e mitrës;

  • mbetet i larguar nga pompë.  • Para se të vendoset mbi abortin, duhet të jetë e mirë për të menduar gjëra përmes. Nëse ka indikacione mjekësore për të, duhet të jenë të braktisur dhe për të mbajtur fëmijën.