Shtatzënia pas abortit mjekësor

Ndonjëherë gratë që për arsye të ndryshme janë në lëvizje si abortit. Metoda më e butë është përdorimi i drogës nën mbikëqyrje mjekësore. Megjithatë, këto procedura janë të vështirë për të trupit dhe mund të shkaktojë komplikime të ndryshme.
Arsyet për efektet negative të abortit mjekësor
Është e kuptueshme që ka një mundësi që në të ardhmen mund të ketë vështirësi me shtatzëninë pas abortit mjekësor. Rreziku i komplikimeve rrit në disa raste:

 • nëse periudha ngjizje nuk ishte instaluar si duhet dhe të kalojë 5-7 javë;

 • nëse mjeku pranoi disa gabime gjatë procedurës ose në përgatitjen e pacientit ndaj saj;

 • janë karakteristika të rëndësishme individuale të trupit që janë të vështira për t'u parashikuar, madje edhe profesionistë me përvojë.


 • Parashikojnë nëse një grua është e lehtë të krijoj pas abortit mjekësor, është e pamundur.
  Konceptimi pas abortit
  Pas procedurës së një çifti duhet të kujdeset për kontraceptivëve besueshme. Ovulacionit pas abortit mjekësor në të shumtën e rasteve ndodh rregullisht, sepse fertilizimi është e mundur disa javë pas abortit. Por është më mirë të prisni rreth gjashtë muaj pas marrjes pilula dhe të jetë i sigurt që të konsultoheni me një gjinekolog.

  Komponentet e barnave të përdorura për abortet mund të shkaktojë shqetësime në zhvillimin e fetusit. Për më tepër, edhe pse të procedurës dhe nuk e vras ​​murin e mitrës dhe qafës, por hormonet që nuk kanë kohë për të rimarrë në afat të shkurtër, mund të shkaktojë probleme me shtatzëninë.
  Pets humbur afatin në 10 ditë pas abortit mjekësor. Më shpesh cikli shërohet shpejt, kështu që nëse shkeljet e mirë për të vizituar një specialist për shqyrtim.