Stomaku dhimbje pas abortit

Çfarëdo që të abortit, kirurgji ose ilaçe, në çdo rast, kjo është një stres i madh për trupin e femrës. Përveç kësaj, në varësi të periudhës për të cilën aborti ndodhur, dhe kualifikimeve profesionale, dhe pasojat e tyre janë simptoma të paparashikueshme. Shumica e grave ankohen se pas aborti dhemb apo tërheq bark të ulët. Le të konsiderojmë, çfarë i lidhur këtë fenomen, dhe kur dhimbje barku pas abortit tregojnë një kërcënim real për shëndetin dhe nganjëherë jetën e pacientit.


Pse stomaku dhimbje pas abortit?Norma dhe të refuzojë shfaqjen e dhimbjeve të barkut pas abortit kryesisht i varur në rrugë të procedurës. Nëse aborti është kryer me anë të kirurgjisë apo vakum aspiratën, ndërsa jashtë norme janë simptomat e mëposhtme:

 • Shfaqja e dhemb moderuar shvatkoobraznoy ose dhimbje në bark, e cila ndalon brenda 5 ditëve pas abortit. Ky fenomen është shkaktuar nga kontraktimet e mitrës në madhësi normale.

 • Në mënyrë tipike, gjatë kësaj kohe ajo feston në diktim intensitet të ndryshëm shkaktuar dëme në muret dhe qafën e mitrës.


 • Është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje dhe kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor nëse stomaku juaj dhemb pas aborti kirurgjik është mjaft e fortë, me asnjë shkarkim apo gjakderdhje është shumë e bollshme. Ndonjëherë fotografia klinike është plotësuar me ethe, shkarkimin pakëndshme vaginale, ethe, dobësi të përgjithshme, dhe kështu me radhë. D.
  Për këto arsye simptomat dhimbje mund të jenë:

 • inflamacion i sipërfaqes plagë ose endometritis - inflamacionit dhe infeksionit të mitrës;

 • dëme të rënda apo vrimë e murit të mitrës;

 • duke marrë gjak në zgavrën e barkut;

 • në mungesë të shkarkimit, ndoshta, grumbullimi i tyre në mitër, e cila është veçanërisht e rrezikshme.


 • Sa dhimbje stomaku pas abortit, si një faktor i rëndësishëm në përcaktimin e natyrës së dhimbjes.

  Stomaku dhimbje pas abortit mjekësor  Një natyra dhe shkaku i dhimbje disi e ndryshme, kur ndërprerja ilaçe. Pas përgatitjes të veçantë për zbatimin e abortit, barkut fillon të lënduar pas disa orësh. Kjo është për shkak të veprimit të drejtpërdrejtë të drogës që nxit vdekjen e fetusit dhe stimulon tkurrjen e mitrës. Barkut pas abortit mjekësor vazhdon të jetë i sëmurë për 3-5 ditë, në qoftë se dhimbja nuk ndalet në fund të mandatit dhe të bëhet intensive, ju duhet të kërkoni ndihmë mjekësore.