Hape dështuara - nga kur

Shpesh gratë që erdhën shtatzëni të padëshiruar, mendoj se shumë nga kur ju mund të përdorni pilulën abortifacient. Ne e dimë se nga pikëpamja shëndetësore, kjo metodë e abortit është më e sigurtë dhe praktikisht nuk ka pasoja për gratë.
Cilat janë metodat e abortit?
Artificiale abortet klasike kryer para 12 javë me kërkesën e gruas. Pasi kjo procedurë kryhet vetëm në praninë e treguesve sociale apo mjekësore.
Në fazën fillestare të shtatzënisë një abort mund të kryhet nga aspirata vakum. Megjithatë, më shpesh, për deri në 12 javë një aborti mjekësor.

Në të cilën kushtet mund të aplikojnë pilula dështuar?
Duke folur për kohën e aplikimit pilula dështuar, ajo është deri në 42 ditë të shtatzënisë. Këto korniza kohore janë miratuar zyrtarisht. Kjo countdown të ​​fillojë ditën e fundit të periudhës së fundit menstrual.
Në praktikë, besohet se ilaçe të tilla mund të përdoret për 63 ditë. Por koha më optimale për përdorimin e pilulës abortit është një term i 4-6 javë. Ky mjekim aborti kryhet në kushte ambulatore, se gratë nuk kanë nevojë për shtrimin në spital.

Cilat droga janë përdorur më shpesh për abort mjekësore?
Tableta për abortin në fazat e hershme nuk mund të blihet në mënyrë të pavarur në farmaci. Arsyeja është se këto barna duhet të përdoret vetëm nën mbikëqyrje mjekësore dhe në praninë e tij.
Në mënyrë tipike, procedura e abortit duke përdorur ilaçe bërë në dy faza. Meqenëse diten e pare te nje grua përshkruar 600 mg Mifehin që merr në prani të një mjekësore. Pas 2 ditëve të dhënies marrin 400 mikrogramë të Misoprostol, e cila është përdorur në mënyrë të përsëritur në 3 orë, në të njëjtën dozë.

Në shumicën e rasteve, procesi i placental shkëputje fillon pas Misoprostol pranues dytë. Ajo ishte nën ndikimin e drogës, një reduktim në myometrium mitrës.
Çfarë ndikimi bëni pilula dështuar për shëndetin e grave?
Në mënyrë tipike, ky lloj i ilaçeve asnjë të keqe dhe nuk ndikojnë në sistemin riprodhues të grave. Ndikimi i drogës tilla në sistemin hypothalamic-hipofizës është minimal. Kjo është arsyeja pse gruaja mbajtur aftësinë për të më vonë barrë dhe të lindë fëmijë të shëndetshëm.

Kështu, tashmë të gjatë ciklit të ardhshëm menstrual mund të jetë një proces i ovulacionit dhe për këtë arsye koncepti të jetë e mundur. Megjithatë, shumica e mjekëve nuk do të rekomandojë për të planifikuar shtatzëninë për 3 muaj pas një droge abortit.
Prandaj, çdo grua duhet të dinë se deri kur aborti është kryer duke përdorur tableta. Nëse vajza vesh në lidhje me shtatzëninë pas 6 javësh duke përdorur këtë metodë e abortit është e papranueshme. Në raste të tilla, mjekët femrat fakultative mund të kaloni abortin Classic. Ai i kryer vetëm në një spital dhe kërkon respektimin e një gruaje pak ditë pas procedurës. Arsyeja është se ka një probabilitet të lartë të komplikimeve, të cilat përfshijnë gjakderdhje mitrës.

Nëse ne flasim për të metat e abortit mjekësor, është e mundur që një pjesë e embrionit nuk do të largohet në mitër, i cili më pas mund të çojë në acarohet. Prandaj, çfarëdo metode të abortit është kryer, duhet të kryhet vlerësimi i procedurës duke përdorur ultratinguj.