Aborti me Rh negativ

Siç e dini, të gjithë kanë faktori Rh, e cila është përcaktuar nga prania ose mungesa e faktorëve të caktuar në gjak, që quhet rezus. Nëse gjak ka, respektivisht, dhe Rh negative ajo. Në prani të Rh - pozitiv.
Çiftet e martuara nuk zgjedhin njëri-tjetrin në bazë të faktorëve të tyre Rh. Dhe sidomos nuk bën mbështetësit e lidhjeve të rastit, pas së cilës vjen shtatzëninë e padëshiruar dhe ndoshta aborti me një faktor negativ Rh. Me fjalë të tjera, të babait dhe nënës, ai mund të jetë ndryshe. Për shembull, në qoftë se burri ka Rh grua pozitive dhe negative, në rastin e konceptimit, fetusi mund të merrni atin rezus. Atëherë nëna do të marrë diçka të huaj faktor fetusit dhe të përpiqet të shkatërrojë atë duke prodhuar antitrupa. Këta antitrupa mund të shkaktojnë sëmundje serioze në fetus. Kjo është arsyeja pse mjekët rekomandojnë me forcë abortin me një faktor negativ Rh.

Pasojat e abortit me Rh negativ


Pavarësisht nga fakti se mjekësia është zhvilluar dhe ka shumë medikamente të ndryshme që ndihmojnë të ndalet konflikti rezus është më mirë të mos për të bërë abortin e parë me një Rh negativ për të parandaluar pasoja katastrofike.
Nëse ajo ka një faktor negativ Rh, aborti në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun për të mbetur shterpë. Kështu nuk ka asnjë ndryshim, aborti mjekësor me një negative Rh kryer, ose kirurgji. Trupi i shfaqjes së shtatzënisë mori sinjal për të luftuar. Me çdo antitrupat e mëvonshme e shtatzënisë janë të gatshëm për këtë luftë seriozisht, duke e shtënë e qelizave të kuqe të gjakut të fetusit. Prandaj, në shumë raste, shtatzania pas abortit konfliktit Rh është e pashmangshme. Para së gjithash abortit duhet të informoni mjekun tuaj.