Aborti në fillim

Nevoja për abortin në fazat e hershme mund të shkaktohet nga shumë faktorë. Kjo treguesit e shëndetit, të ndryshme shkakton financiare ose psikologjike.

Llojet e abortit në fazat e hershme


Aborti në një fazë të hershme mund të bëhet në dy mënyra: me medikamente ose kirurgji. Konsideroni më në detaje mundësitë e abortit në shtatzëninë e hershme.
1. aborti mjekësor në fazat e hershme. Sot kjo metodë është konsideruar më i butë për trupin e një gruaje. Ajo nuk ka të bëjë kirurgji, por përdorimi i saj është i mundur vetëm në drejtim të 6-7 javë. Gjatë kësaj periudhe, veza e fekonduar është fiksuar në mënyrë të vendosur në murin e mitrës. Për abort në shtatzëninë e hershme përdorur: methotrexate dhe prostaglandins dhe prostaglandin mifepristone dhe Misoprostol. Çdo skemë ofron efekte të ndryshme në organizmin femëror.


 • përdorimi i mifepristone prostahlandynomom garanton abortin rreth 94% e plotë. Droga administruar vaginally, kthehet një ditë. Kjo metodë merr një kohë të gjatë dhe është e shoqëruar nga disa inconveniences. Sa për efekte anësore, të përzier, të vjella apo çrregullime të zorrëve.

 • Metotreksat administrohet intramuskulare, dhe pesë ditësh prostaglandin administrohet vaginally. Përqindja e rezultatit të suksesshëm është rreth 90%. Midis administrimin e drogës dhe abortit të plotë mund të shkojnë nga shtatë ditë për disa javë.

 • Përdorimi i Misoprostol ofron një rezultat të favorshëm në 90% të rasteve. Kjo është droga më e rekomanduar për abortin në fazat e hershme, pasi që ndikimi i saj është më pak e dëmshme për trupin e femrës.


 • 2. Aspiratë vakum manual. Aborti mini në fazat e hershme mund të kryhet në qoftë se shtatzënia nuk është më shumë se gjashtë javë zgjat. Kjo metodë është thithjen e përmbajtjes së mitrës duke përdorur një anestezi të veçantë shiringë. Në mënyrë tipike, kjo është një anestezi lokale, të përgjithshme e përdorur rrallë. Kjo metodë mund të përdoret për disa ditë pas periudhës vonesë.

  3. aborti kirurgjikale në shtatzëninë e hershme. Kjo metodë është përdorur për të ndërprerë për periudhë prej 6-12 javë. Hall nga mitra vezë pllenohet bashku me mukozë. Ajo ka një trup të plagosur femër në mënyrë krejtësisht ndërhyrja vazhdon. Komplikimet në këtë rast është krejtësisht i varur nga shtatzënisë.

  Pasojat e abortit në fazat e hershme


  Ndërprerje në fillim shpesh bëhen shkaku i një numri të sëmundjeve gjinekologjike. Në qoftë se ajo nuk ka lindë, ka një probabilitet të lartë e infertilitetit. Në 12% e grave të shqetësuar ciklit menstrual dhe rivendosjen e ajo është me anë të trajtimit afatgjatë. Një nga ndërlikim më të keq është një shkelje e integritetit apo të mitrës këputje. Rezultati mund të jetë dëmtuar enët e mëdha të gjakut, zorrët, fshikëz apo stomak inflamacion fillon.

  Shumica e mjekëve janë të ballafaquar me gjakderdhje të zgjatur, lezione të ndryshme të qafës së mitrës dhe çrregullime të gjakderdhjes. Nuk është një mundësi e heqjes jo të plotë të vezëve. Në qoftë se një grua kishte ndonjë sëmundje kronike të organeve gjenitale, ata janë duke lëvizur në fazën akute. Mos harroni se shanset e infeksionit në mitër gjatë operacionit, të cilat mund të çojnë në inflamacion të vezoreve dhe mitrës.
  Aborti në trauma të hershme jo vetëm fizik, por edhe moral. Shpesh kjo procedurë është perceptuar si dhunë në trup, kështu që gratë shpesh përjetojnë stresin dhe depresionin.