Aborti - Termat e

Aborti - një vendim shumë serioz për çdo grua, sepse, ndërsa ajo nuk është vetëm në lidhje me fëmijët e planifikimit, por edhe shëndetin e gruas, të aftësisë së saj për të pasur fëmijë në të ardhmen, natyrisht, në qoftë se sa kështu t'i pëlqejë. Kushtet e abortit - kushti kryesor që duhet të ndjekë në qoftë se ka një nevojë për të hequr qafe nuk është mjaft shtatzënia e dëshiruar. Përkundër faktit se tani shumë gra besojnë se ata mund të kenë abort në çdo fazë, kjo nuk është kështu. Në gjinekologjisë për të gjithë është koha juaj, përfshirë edhe për abort.

Për gratë që vendosin të kenë abort, termat e përcaktuara nga mjeku juaj, duke u bazuar në karakteristikat e organizmit, situatën e jetesës dhe gjendjen shëndetësore. Afatet e abortit mund të jetë një fillim (dmth para 12 javë) ose vonë (p.sh., pas 12 javë të shtatzënisë). Në faza shumë të hershme kryer abortin zakonisht mjekësore, por në fazat e mëvonshme nuk mund të bëjë pa operacioni të madh.

Mjekësi aborti - Termat e


Nëse vendimi për të kryer abortin mjekësor, koha nuk mund të jetë më shumë se 42-49 ditë të shtatzënisë. Kjo periudhë llogaritet nga dita e fundit e muajit të kaluar. Sipas udhëzimeve zyrtare, mjekët nuk duhet të kryejë tableta abortit, kushtet e të cilave nuk janë përmbushur. Megjithatë, ka dëshmi se ilaçe mund të jetë shumë efektive dhe të sigurt për të hequr qafe një shtatzëni të padëshiruar për deri në 63 ditë amenorrhea (mungesa e menstruacioneve).

Është e rëndësishme të kujtojmë se sa efektive aborti ilaçeve varet nga kohëzgjatja e takimit: ". Sa më shpejt aq më mirë" këtu parimin e Kryerja abortin mjekësore në fazat e mëvonshme mund të rezultojë në një abort të paplotë, gjakderdhje të zgjatur. Në disa raste, shtatzania mund edhe të vazhdojë të rritet. Efektiviteti i kësaj procedure në përgjithësi është 95-98%.
Aborti në një pritje të gjatë të vogël optimale për 3-4 javë të shtatzënisë. Në mënyrë që të mos humbasë këtë afat, është me rëndësi jetike për të përcaktuar se shtatzëninë e hershme.

Vakum aborti - Termat e


Nëse ajo dështon për të kursyer abortin medikamente apo nevojën për këtë procedurë ndodh pas shtatzënisë ka tejkaluar 6 javë, mjeku juaj mund të ofrojë të ashtuquajtur mini-abort. Ky lloj i abortit kryhet duke përdorur pompat elektrike apo thithje manual.
Shpesh gratë janë të pyesin abortin vakum për të cilat konsiderohet afati të realizueshme dhe të sigurt. Me këtë lloj të sigurisë është pothuajse identike me abortit mjekësor abortit, dhe këto lloje të ndërhyrjeve të konsiderohen minimalisht të rrezikshme për gratë, si dhe të përjashtojë mundësinë e vrimë mitrës. Vakum aspiratë zakonisht kalojnë në mes të 6 dhe 12 javë të shtatzënisë, kur fetusi është formuar mezi.

Aborti kirurgjikale në fazat e hershme
Në disa raste, aborti në 12 javë të bëjë me scraping. Në këtë pjesë të parë të zgjeruar qafën e mitrës, dhe pastaj hall kyuretkoy mur. Kjo procedurë mund të kalojnë deri në 18 javë (deri në 20 javë).

Aborti në një afat të madhe


Aborti maksimale afat, i cili mund të kryhet me kërkesën e gruas - 12 javë. Pas 12 javësh dhe 21 javë të shtatzënisë abortit është e mundur për indikacione sociale (për shembull, në qoftë se një grua u bë shtatzënë si rezultat i dhunimit). Pas 21 javë të shtatzënisë një abort mund të kryhet vetëm për arsye mjekësore, që është kur ka patologji të rënda fetale ose kërkohet nga shëndetin e nënës. Aborti termi vonë (afati - 40 javë) janë karakterizuar nga përdorimi i metodave kryesisht artificiale e inducing punës.