Aborti në fazat e mëvonshme

Ndonjëherë jeta e një gruaje mund të jetë situata kur ajo vendos që të ketë një abort në fazat e mëvonshme. Ne nuk do të gjykojë sfond moral të këtij ligji, bisedë, ku ju mund të bëni një abort vonë dhe pasojat që mund të çojë.

Kur tregohet ndërprerjen e shtatzënisë në një datë të vonë?


Ka disa indikacione për abortin në fazat e mëvonshme. Këto përfshijnë arsyet e mëposhtme:

 • ajo nuk ishte duke shkuar për të lindur, vetëm asnjë ide në lidhje me shtatzëninë e saj. Ndoshta kjo ishte për shkak të ciklit menstrual dhe, si rezultat, një gabim në llogaritjen e periudhës së ovulacionit;

 • ajo nuk mund të pranoj se ajo është e prindërit e saj shtatzënë, burri ose partneri.

 • ajo ishte e frikësuar që të ketë një abort dhe vendosi në të, pas tremujorit të parë. Pavendosmëri mund të jetë e lidhur me sjelljen e një partner. Për shembull, ai premtoi se do të martohej, dhe ai u zhduk nga jeta e saj;

 • grua, për arsye objektive, ende mund të merrni ndihmë mjekësore. Ndoshta ajo nuk e di se është e mundur që të ndërpresin shtatzëninë një shtatzëni të padëshiruar artificialisht;

 • në zhvillimin e fetusit u zbuluan patologji të rëndë;

 • Gruaja i sëmurë rëndë dhe shtatzënia rrezikon shëndetin e saj dhe ndoshta jetën.


 • Dy arsye E fundit indikacione mjekësore për abortin në fazat e mëvonshme, në rastet e tjera vendimi mbi abortin në fund bën një komision të posaçëm.
  Më vonë aborti termi - 24 javë, edhe pse shumë ekspertë e quajnë një term tjetër - 20 javë. Kjo mospërputhje shpjegohet me faktin se mundësia e abortit varet, kryesisht, në qëndrueshmërinë e fetusit, jo nga mosha.

  Si për të bërë abortin vonë në shtatzëni?


  Duke vendosur për një abort, gruaja duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj. Nëse vendimi i dhënë në favor të saj, mjeku përcakton se çfarë metodë do të kryhet aborti në një datë të mëvonshme. Ka dy metoda: aborti kripur dhe C-seksion të ulët.
  Kur një aborti kripur fshikëz fetusit injektuar një gjilpërë nëpërmjet të cilit pompohet rreth 200 ml lëng. Në vend të kësaj, ajo shërben si zgjidhje kripë amnion klorur natriumi. Për disa orë, fetusi vdes me dhimbje, si mitra fillon të tkurret, duke u përpjekur të heqin qafe e vdekjes së fetusit. Nga rruga, para se të vonuar me gratë e abortit janë të nevojshme për të përshkruar në detaje se çfarë ndodh në një fëmijë që ka formuar tashmë në sistemin nervor gjatë asaj periudhe.

  Kohët e fundit aborti kripur përdor shumë më pak për shkak të rrezikut të lartë të komplikimeve në femra. Përveç kësaj, fëmija mund të mbijetojnë, u largua me aftësi të kufizuara. Pra, gjithnjë e më shumë përdorin Prostoglandin dhe oksytomytsyn që provokojnë kontraktimet e mitrës intensive dhe, si pasojë, lindje të parakohshme.
  Në rast të contraindications për të kryer teknika të dhënave të vogla seksion cezariane. Nxjerrë fëmijë apo udushayut ose të shkaktojë vdekjen nga hipotermi, duke e vendosur në ujë të ftohtë ose në vrimë mezhokonnыy.  Pasojat e abortit fund


  Nëse një grua kujdeset pak vdekje të dhimbshme e fëmijës, ndoshta ajo dëgjon këshillën e një doktori për të kujdeseni për shëndetin tuaj? Në fakt, aborti vonë është një cramping dhimbshme mitrës, gjakderdhje mund të zgjasë për një javë. Shpesh, kjo procedurë çon në komplikacione të rënda dhe madje edhe shterpësinë.
  Pra, para se të vendosin për abortin vonë, me kujdes të peshojnë të gjitha "pro" dhe "kundra". Më mirë akoma, gjithmonë përdorni kontraceptivë, parandalimin e shfaqjes së shtatzënia e padëshiruar.