Purulent Inflamacioni i gjirit


Shumë gra gjatë periudhës së laktacionit përballur me problem të tillë si purulent mastitë. Kjo sëmundje është një inflamacion i indeve të gjirit purulent karakter.
Përballur shpesh me të tilla si gratë që janë me fëmijë në gji për herë të parë. Zakonisht mastitit purulent ndodh në 2-3 javë të laktacionit. Por purulent Inflamacioni i gjirit mund të ndodhë në periudhën e nelaktatsyonnыy.

Shkaqet e mastitë qelbëzuesAjo është zhvillimi i mastitë akute purulent në periudhën e laktacionit të gjithë të njohur Staphylococcus aureus. Infeksioni hyn në gjoksin përmes çara në dalë dhe goja e ducts qumësht.

Kushtet kryesore të mastitit qelbëzues janë: pezëm qumështi (3-4 ditë) dhe infeksion.
Patogjene Inflamacioni i gjirit nelaktatsyonnoho mund të veprojë: epidermik dhe Staphylococcus aureus dhe enterobakterie dhe Pseudomonas aeruginosa.
Arsyet për këtë formë të sëmundjes më shpesh janë:

 • gjirit lëndim;

 • Procesi acarohet tumoreve të gjirit (të dyja origjinës beninje dhe malinje);

 • ngulitje në trupat e huaja indeve kanceri;

 • sëmundje të ndryshme të lëkurës purulent (carbuncles, vlon) në rastet kur inflamacion të lëkurës depërton në shtresat e thella të saj.


 • Simptomet e purulent mastitë


  Në formë parë laktacionit e ashpërsia e sëmundjes dhe të dhembjes ndodh në hekur, temperatura rritet në 38?, Ka një ethe. Dimensionet e rritet gjirit, lëkura bëhet procesi i kuq dhe i dhimbshëm, i komplikuar i pompimit qumësht. Në indet e kancerit zbuluar një të dhimbshme dhe të qetë për edukimin touch.
  Nëse lactostasis ruajtur, pas 3 - 4 ditë abstsedyruyuschyy zhvillimin mastitë. Temperatura ngrihet mbi 38?, Vulë në gji bëhet karakter dhimbshme të mprehtë.

  Shenjat nelaktatsyonnoho purulent mastitit më pak e theksuar. Në fazën fillestare të sëmundjes në plan të parë qëndron sëmundje themelor, dhe pastaj simptomat e tij përfshihen inflamacion i indeve gjëndrave.

  Si për të trajtuar purulent mastitë?


  Për trajtimin e mastitit qelbëzues laktacionit në një fazë të hershme të masave të zhvillimit të terapisë konservatore.

 • Një kusht i rëndësishëm për trajtim efektiv është i pompimit i rregullt i qumështit. Kjo duhet të bëhet çdo tre orë.

 • Vrull e ducts qumësht hiqet intramuskular injeksione antispasmodics. Për desensitization përdorur antihistamines dhe antibiotikët.

 • Gratë në këtë shtet, siç tregohet në UHF-terapi dhe trupit përfundon -ym 50% zgjidhje të alkoolit.


 • Në mungesë të rezultateve të konservatore mastitë trajtim purulent nuk mund ta bëjë pa kirurgji gjirit, i cili synon të përqëndrohet e kullimit e inflamacionit purulent.
  Pas operacionit, antibiotikët duhet të vazhdojë. Zgavër abscesi u larë me mjete antiseptik, të bëjnë çdo ditë salcë kancerin e gjirit.
  Në trajtimin e mastitit qelbëzues laktacionit përdorur edhe mjete popullore. Por përdorin ato vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj si terapi shtesë.

  Format e rënda nelaktatsyonnoho purulent mastitë, sidomos kur ngarkuar me historinë e një problem serioz. Në disa raste, në sfondin e fokusit të gjerë purulent është zhvilluar sepsa, e cila shpesh është fatale.

  Parandalimi i mastitë qelbëzues


  Masat për parandalimin e sëmundjes janë reduktuar në:

 • të ushqyerit;

 • përputhje me rregulloret e higjienës kujdesin e gjirit;

 • Trajtimi i çara në dalë;

 • qumësht manual pompimit.