Inflamacioni i gjirit - Simptomat


"Ztsidzhuvatysya, mbajtur gjinjtë nga draftet dhe hipotermi" - nënave të përsëritura vazhdimisht souped, gjyshet tona, dhe të gjithë që do të mbrojnë vajzat e thjeshtë të mastitit. Sot, pikëpamja e etiologjisë së sëmundjes ka ndryshuar disi. Në të vërtetë, studiuesit gjetën se shkaku kryesor i sëmundjes, është një infeksion që depërton ndonjë mënyrë në gratë gji. Megjithatë, pompimit të pahijshme, hipotermi dhe faktorë të tjerë që kontribuojnë në imunitet të ulët, mund të luajë një rol për të shkaktojë e simptomat e para të Inflamacioni i gjirit laktacionit në fëmijë në gji. Detaje mbi llojet, shkaqet dhe simptomat diskutohet në këtë artikull.


Inflamacioni i gjirit - një lloj i sëmundjes
False është ideja se simptomat e mastitit jeni vetëm në gratë lactating. Pas gjinjtë mund të shkaktojë edhe në vajzat e reja që nuk kanë lindur. Në lidhje me këtë dallim:

 • Inflamacioni i gjirit të dhënit gji, ose pas lindjes;

 • nelaktatsyonnыy mastitë ose fibrocystic;

 • Inflamacioni i gjirit porsalindur.


 • Simptomat dhe trajtimi i mastitë në gji


  Laktacionit Inflamacioni i gjirit shpesh ndodh për shkak të organizimit të pahijshme e ushqyerjes me gji. Në veçanti, faktorët që shkaktojnë sëmundjen, përfshijnë:


 • shtojcë të pahijshme në gji;

 • Dështimi në përputhje me rregullat e higjienës;

 • Nipples papërgatitjes në gji;

 • stanjacion e qumështit;

 • çarje në dalë;

 • ulet çekuilibër hormonal dhe imunitar të trupit.


 • Në mënyrë tipike, të dhënit gji mastitit shoqëruar nga një simptoma të qarta, varësisht nga forma e sëmundjes. Për shembull, shenjat e mastitit lëngshëm në nënat lactating mund të jenë:

 • ethe, të dridhura,

 • dobësi dhe lodhje;

 • dhimbje dhe shurdhim në gjoks;

 • skuqje dhe rritjen e gjirit.


 • Nëse një grua me simptoma të tilla nuk jep ndihmë mjekësore, mastitit lëngshëm zhvillohet në infiltrative. Në këtë rast, manifestimet klinike janë zgjeruar. Përveç kësaj, shtesë e përgjithshme foto dhimbshme dhe zgjeruar nyjet limfatike axillary.
  Gjendja kritike e pacientëve me purulent mastitë. Gratë e tilla janë temperaturë shumë të lartë, gjendra të fryrë shtyjnë mënjanë dhe të zgjeruar, vërejtur në përzierje e qumështit e qelb.

  Simptomat dhe trajtimi i mastitë nelaktatsyonnoho


  Inflamacioni i gjirit Nelaktatsyonnыy ndodh për arsye që nuk kanë të bëjnë me gji, shtatzënisë dhe lindjes, dhe e gjeti të dy gratë dhe burrat. Më shpesh kontribuojnë në shfaqjen e sëmundjes: trauma, çrregullime hormonale, infeksion nga rrjedha e limfatike nga lezione të tjera. Në mënyrë tipike, formë e sëmundjes simptomat nelaktatsyonnoy është më pak e theksuar se simptomat e mastitit që dolën kundër sfondit të laktacionit.
  Simptomet e mastitit në gratë nekormyaschyh mund të ndryshojnë në varësi të fazën dhe formën e sëmundjes. Kështu, manifestimet klinike të formave të lëngshëm delikate të sëmundjes: Kjo ënjtje dhe gjoks dhimbje të moderuar, ethe të lehtë.

  Inflamacioni i gjirit Infiltrative ka një foto të ndritshme klinike, është dhimbje e dukshme gjoks, temperaturë të rëndësishme, skuqje e lëkurës direkt mbi vulën, nganjëherë përflakur nyjet limfatike axillary.
  Prandaj, simptomat e formave septike të sëmundjes nuk mund të shkojnë pa u vënë re: ajo derhayuschaya dhimbje akute, ethe, skuqje dhe ënjtje e kancerit mjeljes. Në këtë rast pacienti është thelbësore të kujdesit mjekësor emergjent.
  Për shkak të faktit se mastitit nelaktatsyonnыy shpesh ndodh pa simptoma të përcaktuara qartë, trajtimin e duhur të jetë vonë ose mungon. Prandaj, sëmundja bëhet kronike. Simptomet kryesore të mastitit kronike - një përkeqësimi periodike me manifestime tipike.