Shkelja e hormonal


Hormonet - është ajo që përcakton të gjithë jetën e njeriut. Nga kjo varet pamjen, humor dhe shëndetin. Për fat të keq, shumë shpesh për shkak të sëmundjeve të ndryshme dhe sjelljen e pahijshme të njeriut është një shkelje e sfondit hormonal. Shumë sëmundje, swings humor edhe infertilitetit shpesh kanë pikërisht këtë arsye. Në hormon bilancit pamjen varur të njeriut, imunitetin e tij dhe aftësinë për të trajtuar stresin. Karakter mashkull dhe femër dhe figura e formuar nën ndikimin e hormoneve. Pra, të gjithë duhet të dinë shkaqet e sfondit hormonal dhe të përpiqen për të shmangur ato. Në sëmundjet trashëgimore dhe çrregullime endokrine mund të shkaktojë një numër të faktorëve të tjerë.Për shkak se ajo është çekuilibër hormonal:

 • pijshëm, pirja e duhanit dhe dietë të varfër;

 • stresi të vazhdueshëm, puna e rëndë fizike dhe mungesa e gjumit;

 • disa ilaçe.


 • Simptomet e sfondit hormonal  Në thelb, ata varen nga mosha dhe gjinia e pacientit, por ka tipare të përbashkëta për të gjithë:


 • depresioni, nervozizëm, pamundësia për të trajtuar stresin;

 • lodhje, përgjumje;

 • metabolizmin, manifestuar në trashje, osteoporozën dhe sëmundje të tjera;

 • ulur makinë seksi dhe varfëri. • Pavarësisht mendimit se kjo ndodh kryesisht tek gratë, sfond hormonal tek meshkujt edhe ndodh shpesh. Gjithashtu e zakonshme për të gjitha simptomat, ata mund të shfaqen në trashje femër tip, ulet në flokët e trupit në fytyrë dhe trup, reduktimin e testiseve dhe për të përmirësuar tonin e zërit.

  Çka në qoftë se hormonet ndërprerë?  Nëse dyshoni se problemi juaj është e lidhur me mungesë ekuilibri hormon, ju duhet të ekzaminohet nga një mjek. Kjo mund të jetë një gjinekolog apo endokrinolog. Testet e gjakut të ndihmojë në identifikimin e cila hormonet bilancit shkelur. Sipas mjekun e tyre rezultatet do të përshkruajnë hormonet. Por përveç ilaçeve të nevojshme për të krijuar Ushqimi dhe të ushqyerit.